Doorgaan naar hoofdinhoud

Paasgroetenactie

Stuur een paasgroet naar gedetineerden in Nederland en in het buitenland

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen.

Informatie over de paasgroetenactie

Een paasgroet doet goed. Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar weer door te geven.

Kaarten bestellen

Diakenen en ZWO-commissies maken deze actie mogelijk. Zij organiseren deze actie voor hun eigen gemeenten: ze bestellen de kaarten, maken ze gereed en verzorgen de plaatselijke publiciteit. 

De paasgroetenkaarten kunnen vanaf december 2020 besteld worden via boekenwereld.com, de webshop van KokBoekencentrum, uitsluitend in sets van 10 stuks. Bij elke bestelling ontvangt u 10 kaarten voor Nederlanders in buitenlandse gevangenissen, en bij bestellingen van € 17,50 of meer ontvangt u een gratis poster van de paasgroetenactie. 

Kaarten opsturen

Paasgroetenkaarten van gemeenten kunnen worden opgestuurd naar één centraal punt, het dienstencentrum van de Protestantse Kerk, liefst in een verzamelenvelop:

Protestantse Kerk in Nederland
T.a.v. Paasgroetenactie
Postbus 8504
3503 RM  Utrecht

De kaarten worden hier gesorteerd en verdeeld over alle penitentiaire inrichtingen in zowel Nederland als het buitenland.

Waar plakt u een postzegel op?
1. Op de verzamelenvelop met kaarten die u naar het centrale adres stuurt.
2. Op de dubbele Nederlandse kaart die de gedetineerde zelf aan iemand kan sturen.


De verzending naar de penitentiaire inrichtingen komt voor rekening van de Protestantse Kerk. 

In de gevangenis gemaakt

De kaarten worden onder leiding van een justitiepredikant ontworpen door gedetineerden. Ieder jaar wordt aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie een beeld ontworpen. 

Kaarten voor elke groep

Er zijn drie soorten kaarten:

  1. Dubbele Nederlandse kaarten, voor gedetineerden in Nederland (download voorbeeld)
  2. Enkele Nederlandse kaarten, voor Nederlandse gedetineerden in buitenlandse gevangenissen (download voorbeeld). 
  3. Enkele Engelse kaarten, voor gevangenissen in Nederland waar Engelstalige gedetineerden verblijven.

Uw gemeente betrekken

Uw kunt uw gemeenteleden informeren over de paasgroetenactie door middel van een kerkbladbericht of door een poster in uw kerk op te hangen. Zodra de materialen voor de Paasgroetenactie 2021 gereed zijn zal op deze pagina een voorbeeld-kerkbladbericht en de poster beschikbaar komen. 

Vragen

Heeft u vragen over de Paasgroetenactie? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk