Doorgaan naar hoofdinhoud

Veertigdagentijd & Pasen

Jezus leeft!

Veertigdagentijdkalender | Passion 40daagse | Coronaproof paaschallenge | Rechtenvrije paasliederen uit het liedboek | Paasgroetenactie voor gevangenen

Bloemschikken Veertigdagentijd en Pasen

In de brochure ‘Liturgisch bloemschikken Veertigdagentijd 2022’ staan schikkingen voor alle zondagen in de Veertigdagentijd, voor de vieringen in de Stille Week en voor Pasen. De schikking sluit aan bij de lezingen uit het oecumenisch leesrooster en bij het jaarthema ‘Van U is de toekomst’.

Vraag de brochure gratis aan

 

Doe mee aan The Passion 40daagse

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk vanaf 2 maart 2022 The Passion 40daagse: een kans voor gemeenten in heel Nederland om kleinschalige en persoonlijke concerten en paaswakes te organiseren. Een unieke gelegenheid om het paasverhaal op een laagdrempelige manier te delen in dorp, stad of wijk. Meedoen is gratis en eenvoudig!

Meer informatie en aanmelden

 

Veertigdagentijdkalender 2022

‘Alles komt goed?!’ is het thema van de veertigdagentijdkalender 2022 van de Protestantse Kerk. Voor iedere dag is er een bijbeltekst met korte overdenking, afgewisseld met vastentips, gebeden en liederen. Bestel de exemplaren voor 1 euro per stuk voor al uw gemeenteleden. De kalender wordt vanaf half januari toegestuurd.

Bestel de veertigdagentijdkalender 

Paasgroetenactie voor gevangenen

Stuur met uw gemeente paasgroeten aan gedetineerden in binnen- en buitenland. Kijk voor alle informatie en het bestellen van de kaarten op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. Hier vindt u ook tips om de Paasgroetenactie coronaproof te organiseren.

Meer informatie en kaarten bestellen


Vast mee met je gemeente

“Door te vasten bereid je je bewust voor op het feest van Pasen: het feest van God die zichzelf steeds opnieuw aan ons wil schenken. Vasten schept ruimte voor verlangen naar het grote feest.”

Met de vastenkaart van Kerk in Actie kun je met de hele gemeente vasten. De gratis vastenkaart biedt elke week een nieuwe vastentip. Via de tips spaar je mee voor het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie in Libanon. Bestel via onderstaande button vastenkaarten voor al je gemeenteleden.


40dagentijdcampagne Kerk in Actie

‘Alles komt goed.’ We zeggen deze woorden soms wel érg makkelijk tegen elkaar. Want we weten dat de realiteit weerbarstiger is. Het is niet altijd makkelijk om te geloven in een hoopvolle toekomst. Zeker niet in een geteisterd land als Libanon, het land dat centraal staat in de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.Tegelijk kunnen het ook woorden van hoop zijn, want God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet. Door er voor elkaar te zijn, geven we de hoop van Pasen door, in het geloof dat alles goedkomt. 

In de 40dagentijdcampagne staat iedere week een ander project op het collecteroosterHet paasproject, Kansen voor jongeren in een achterstandswijk in Libanon, is het hoofdproject van de campagne en daarmee ook het spaardoel van de vastenactie die aan de campagne is gekoppeld. 

Lees alles over de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie

 

Protestantse Kerk