Doorgaan naar hoofdinhoud

Startzondag - Een goed verhaal

Aftrap van het nieuwe seizoen

Ideeën

Bij het thema Startzondag - Een goed verhaal

bekijk meer

Thema 2019: Een goed verhaal

 

Over het thema 'Een goed verhaal'

‘Een goed verhaal’ is het thema voor de startzondag 2019. In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.

Bij de dienst

De liturgische suggesties, bij zondag 15 september, zijn geschreven door ds. Jan-Willem van Bart van de Hervormde Gemeente Harderwijk, Grote Kerk, ds. Marjan de Vries van de Protestantse Gemeente Naaldwijk, Ontmoetingskerk, en ds. Marleen Bloklander van de Protestantse Gemeente Waalwijk.
> Bekijk de liturgische suggesties

Kerkproeverij

Vrijwel iedere gemeente viert de start van het nieuwe kerkenwerkseizoen op een zondag in september. Er zullen gemeenten zijn die in september hun Kerkproeverijzondag houden, een zondag waarop ze iemand uitnodigen mee te gaan naar de kerk. Startzondag en Kerkproeverij vallen goed te combineren. Meer informatie over Kerkproeverij vindt u hier.

Protestantse Kerk