Doorgaan naar hoofdinhoud

Startzondag / Jaarthema

Jaarthema 2021/2022 - Van U is de toekomst

Het thema 'Van U is de toekomst' staat niet alleen op startzondag, maar het hele seizoen centraal. Binnen dit jaarthema worden gedurende het jaar verschillende invalshoeken belicht. Zo staat tijdens startzondag het 'Onze Vader' en dan met name de zin 'Uw koninkrijk kome' centraal. In oktober 2021 krijgt het thema 'duurzaamheid' de aandacht. En in de adventsperiode komt er materiaal over Openbaringen 5 beschikbaar.

Scriba René de Reuver licht in onderstaand interview het jaarthema 'Van U is de toekomst' toe. "Ons voortbestaan, als individu, als kerk, als samenleving, als aarde hangt niet van onszelf af. Natuurlijk zetten we ons ervoor in. Maar in het besef dat het ons gegeven moet worden: de kracht en de creativiteit om ons in te zetten, de moed om te veranderen wat we kunnen, de wijsheid om te accepteren wat we nu niet kunnen veranderen én het vertrouwen dat eens alles goed zal komen.”

Materialen startzondag 2021 


Zelf een goed idee passend bij het jaarthema?

Heeft u gemeente zelf iets ontwikkeld rond het thema 'Van U is de toekomst', laat het ons weten! Wie weet is het geschikt voor de ideeënbank, zodat andere gemeenten ook gebruik kunnen maken dit idee. Stuur het naar tips@protestantsekerk.nl

Jaarthema 2020/2021 'Het goede leven'

Het jaarthema 'Het goede leven' loopt van september 2020 tot september 2021.

Over het jaarthema
Scriba René de Reuver: "Het samenleven met anderen, met mensen die je lief zijn, geeft zin. Het geeft zin om er voor elkaar te zijn. Nu we de pijn ervaren van elkaar niet nabij kunnen zijn, beseffen we maar al te goed hoe waar dit is. Tegelijkertijd voegt het christelijke perspectief nog iets toe: in die ander komt iets van God naar je toe. En niet alleen in de ander die je graag mag of die dezelfde hobby’s heeft, maar ook in de ander die een beroep op je doet, of in de ander die je stoort.” Lees het interview met ds. René de Reuver waarin hij dit thema toelicht

Over de illustratie
Illustrator Gerdien van Delft (Studio Rebel) maakte een afbeelding bij het thema. Gemeenten kunnen deze afbeelding ook gebruiken. "Je kunt er vlammen in zien, een kandelaar en twee handen die elkaar gedeeltelijk overlappen en de duif die de handen samenbindt. De quote 'in die ander komt iets van God naar je toe’ is hiervoor inspiratie geweest. De paarse vlam vormt met het rode gedeelte een kaars is symbool dat uit dit ’samen' iets nieuws voortkomt."
Download de illustratie

Protestantse Kerk