Kerk en Wereld Actueel

Een selectie van nieuws en activiteiten van en rondom Kerk en Wereld.

  Stichting Jozef winnaar Kerk en Wereld Jongerenprijs 2018

  Project Prospect van Stichting Jozef is de winnaar van de Jongerenprijs 2018. Tijdens het Kerk en Wereld symposium kregen zij de hoofdprijs uitgereikt van commissievoorzitter Marieke den Braber. Met dit project geeft stichting Jozef jongeren aan de rand van de samenleving begeleiding op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid en persoonlijke ontwikkeling.

  Genomineerde projecten Kerk en Wereld Jongerenprijs bekend

  Kerk en Wereld heeft vandaag de genomineerde projecten van de Jongerenprijs 2018 bekendgemaakt. Op 8 februari ontvangen Moneyfit in Haarlem, Frapp van de Franciscaanse Beweging, De Kwekerij in Amsterdam en Prospect van Stichting Jozef een bedrag van €5000,-. De definitieve winnaar krijgt de hoofdprijs van €10.000.

  Winnaars Kerk en Wereld Tender 2017 bekend

  De Commissie Fonds Kerk en Wereld is eruit: Bijbels museum te Amsterdam, New Dutch Connections te Utrecht en Leven in Laak te Den Haag zijn de drie winnaars van de Tender 2017. Elk van hen ontvangt van het fonds gedurende drie jaar een bedrag van maximaal € 50.000,= per jaar voor hun projecten die wederzijds begrip versterken en mensen stimuleren om blijvend samen op te trekken.

  Kerk en Wereld Jongerenprijs 2018

  ¨Wij zijn gezegende mensen die anderen tot zegen kunnen zijn. Iets doen voor een ander is niet alleen goed voor die ander, maar doet ook jezelf goed¨, aldus Karin van den Broeke, preses van de Protestantse Kerk en tevens voorzitter van de jury Jongerenprijs 2018. De prijs zal in februari 2018 worden uitgereikt tijdens het symposium van instituut Kerk en Wereld in Amsterdam.

  Jongerenprijs 2018 van start!

  Jong, geen podiumvrees, en een goed idee voor een mooiere wereld? Meld je dan nu aan voor de Kerk en Wereld Jongerenprijs.

  Geld voor verbinding

  Kerk en Wereld stelt € 150.000 beschikbaar voor projecten die mensen met elkaar verbinden.

  Geld nodig?

  Heeft uw gemeente een goed idee, maar geen geld om het uit te voeren? Vraag eenvoudig subsidie aan bij één van de volgende fondsen.

  Religie in het nauw?

  Onrecht aan de kaak stellen en opkomen voor machtelozen. Dit zijn de kernfuncties van religie.

  Kerk en Wereld thema’s

  Nieuwe thema’s van Kerk en Wereld waar kerken en organisaties subsidie voor kunnen aanvragen.

  Kerk en Wereld: Uitdaging

  Kerk en Wereld gaat met zelfde visie en missie verder, als onderdeel van dienstenorganisatie Protestantse Kerk.

  Symposium Toujours Charlie?

  Na de aanslagen in Parijs begin januari 2015 stroomden de straten en pleinen vol. Mensen uitten massaal hun woede over de moord op 12 mensen in en om het redactielokaal van Charlie Hebdo.