Doorgaan naar hoofdinhoud

Fonds Kerk en Wereld

Voor projecten rond geloof en samenleving

Heeft u (of uw organisatie) een mooi idee om mensen te verbinden? Misschien komt uw initiatief dan in aanmerking voor subsidie van Kerk en Wereld, een fonds binnen de Protestantse Kerk.

Geloof en samenleving

Tender Kerk en Wereld

Bij Fonds Kerk en Wereld zijn wel 150 aanvragen binnengekomen voor de Tender! De komende weken worden de aanvragen door het bestuur beoordeeld. Op 17 januari 2022 wordt bekendgemaakt welke aanvragen doorgaan en welke aanvragers hun idee mogen pitchen bij het bestuur. De pitches worden gehouden op 31 januari 2022. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Geef uw project een impuls met onze financiële steun

Het verbinden van mensen in de Nederlandse samenleving, met welk geloof, kleur of achtergrond dan ook, is wat Kerk en Wereld belangrijk vindt. In deze tijd van polarisatie en verharding stimuleert Kerk en Wereld bijzondere initiatieven die groepen mensen met elkaar in contact brengen. Loopt u (of uw organisatie) al langer met een mooi idee rond om groepen die tegenover elkaar staan, met elkaar te verbinden en mensen dichterbij elkaar te brengen? Voldoet uw project aan tenminste een van de drie speerpunten van Kerk en Wereld (zie hieronder)? Misschien kunt u binnenkort wel starten met uw project met financiële steun van ons!

De drie speerpunten van Kerk en Wereld

  1. Verbinden
  2. Christelijk geloof actualiseren en praktiseren
  3. Ontmoeting tussen levensbeschouwingen

Lees de toelichting op de drie thema’s en de zeven criteria zorgvuldig.

Subsidie aanvragen?

Vraagt u een projectsubsidie aan tot maximaal €15.000? Lees in de subsidieregeling voor projecten aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen.

Download het aanvraagformulier

Protestantse Kerk