Kerk en Wereld: op snijvlak van geloof en samenleving

Kerk en Wereld  stimuleert activiteiten op het grensvlak van geloof en samenleving.

Dit doet Kerk en Wereld door subsidie te geven aan grote en kleine initiatieven op het gebied van vier kernthema’s: Bevorderen van recht en inclusiviteit, gerechtigheid en gelijkwaardigheid; Actualisering van christelijk geïnspireerd leven; Ontmoeting tussen levensbeschouwingen en Samenredzaam.

Ook organiseert Kerk en Wereld drie eigen activiteiten: Kerk en Wereld Jongerenprijs; Kerk en Wereld lezing; Kerk en Wereld Leerstoel.

Uitslag Tender Kerk en Wereld 2017

Het Bijbels museum te Amsterdam, New Dutch Connections te Utrecht en Leven in Laak te Den Haag zijn de drie winnaars van de Tender 2017. Elk van hen ontvangt van het fonds gedurende drie jaar een bedrag van maximaal € 50.000,= per jaar voor hun projecten die wederzijds begrip versterken en mensen stimuleren om blijvend samen op te trekken. De drie winnende projecten zijn allen op zoek zijn naar samenwerking en verbinding in de maatschappij.

Het Bijbels museum krijgt de bijdrage voor een tentoonstelling over christenmigranten, aan wie door deze bijzondere expositie een gezicht gegeven wordt. Bovendien is het museum altijd bezig om door middel van vernieuwende expositieplekken een gesprek op onverwachte plekken op gang te brengen, waarbij ze gebruik maken van verschillende media. 

New Dutch Connections behoort tot de winnaars door hun nieuwe toneelvoorstelling over en met vluchtelingen en hun programma om vluchtelingen werkervaring te laten opdoen. De sterke voorstellingen, hun goede methodiek om hierbij het gesprek op gang te brengen over integratie in de Nederlandse samenleving en de religieuze vragen hierbij, gaven voor de commissie de doorslag in de subsidietoekenning. Daarnaast wordt aan vluchtelingen een kans geboden werkervaring op te doen in een vak, waardoor ze geïnspireerd worden om hier of in hun thuisland een bestaan op te bouwen.

Leven in Laak is een project waar Kerk en Wereld potentie en innovatie in ziet. In de multiculturele wijk Laak in Den Haag wordt een koffietent en ontmoetingsplek gestart. Een prachtige combinatie van vrijwilligersinzet en tegelijkertijd het runnen van een onderneming.

> Voor een indruk van het type projecten, kijk op Projecten, met daar ook uitgelicht het project Songs for Mary dat Kerk en Wereld in 2016 steunde. Meer informatie en vragen: kerkenwereld@protestantsekerk.nl 

Emailadres doorgeven
Wilt u per email op de hoogte worden gehouden van nieuws rondom Kerk en Wereld, vul dan in het onderstaande formulier uw gegevens in. 

 

Kerk en Wereld - aanmelding emailadres

*Dit veld is verplicht