Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Migrantenkerken

Interculturele kerken in Nederland

Een miljoen christenen zijn de afgelopen jaren uit het Zuiden en Oosten naar Nederland is gekomen. Het zijn broeders en zusters die hier christen willen zijn. Contact is niet altijd gemakkelijk. Er kunnen grote verschillen zijn in cultuur, theologie en geloofsbeleving die leiden tot vooroordelen over en weer. Toch geloven we dat ze niet voor niets in ons midden zijn gekomen en dat we alleen kerk kunnen zijn samen met hen.

Multicultureel Bijbellezen

Samen Bijbel lezen met iemand die een andere culturele achtergrond heeft.  Dat is erg leuk, zinvol en spannend. Iemand met een Oosters culturele achtergrond leest de Bijbel op een andere manier dan iemand met een Nederlandse culturele achtergrond. Iemand met een Afrikaanse achtergrond leest het nog weer anders. We leven allemaal in Nederland, maar wij lezen de Bijbel anders. Dat maakt Bijbellezen met iemand uit een andere cultuur zo boeiend, verrijkend en heilzaam.
Ook bijbellezen in een multiculturele groep? Lees In de ideeënbank hoe dit te organiseren.

Migrantenkerken in de buurt

Er wonen ongeveer 1,2 miljoen christenmigranten in Nederland. Zij komen samen in ongeveer tweeduizend verschillende geloofsgemeenschappen. Reeds 600 geloofsgemeenschappen zijn te vinden op de volgende website: www.migrantenkerken.nl De landelijke vereniging van migrantenkerken en internationale kerk in Nederland is SKIN.

Veelgestelde vragen

Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we uw contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)