Doorgaan naar hoofdinhoud

Bijbelstudie & Geloofsgesprek

"Neem in het geloofsgesprek de Bijbel als uitgangspunt. Andere bijbellezers helpen jou om in de Bijbel te vinden waar je zelf nooit toe zou komen.”

In gesprek rond de Bijbel

Door het geloofsgesprek te voeren, ontdek je wat de diepte, breedte en hoogte zijn van het geheim van Christus. Dat kan alleen samen met ‘alle heiligen’, zoals de Bijbel zegt. Dat zijn je broers en zussen in de gemeente, mensen met wie je verbonden bent en van wie je kunt leren.

Jongvolwassenen zoeken naar zingeving

Met de kerk hebben ze niet zoveel. Maar veel jongvolwassenen in Nederland zijn wél op zoek naar zingeving. Hoe kan de Protestantse Kerk met hen oplopen? Jurjen de Groot - directeur van de dienstenorganisatie - deed er onderzoek naar. Wat hij ontdekte, kan jou helpen om vorm te geven aan een kerk die er kan zijn voor jongeren.

 

 

 

Download hier de publieksversie of de complete tekst van zijn thesis 'Zinvolle verbinding - Een sociale infrastructuur voor zingeving onder postmoderne jongvolwassenen in Nederland'. 

 

Het geloofsgesprek te midden van verschillen

Hoe meer we leren over diepgaande thema’s met elkaar te spreken, des te relevanter wordt de kerk voor ons leven. Voor het voeren van dit geloofsgesprek neemt Maarten Wisse de Bijbel als uitgangspunt. Maarten Wisse gaaf online college over dit onderwerp en schreef er een boek over.

Bekijk dit idee in de ideeënbank:

 

Scriba in gesprek met predikanten over het geloofsgesprek

De scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk, ds. René de Reuver, wil graag dat die woorden van geloof weer klinken. Dat brengt hem in gesprek met vier predikanten die woorden smeden – woorden die bedoeld zijn om in te wonen.

Bekijk dit idee in de ideeënbank:

Protestantse Kerk