Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Christelijke opening vergadering: bijbel, bezinning, gedicht, meditatie of overdenking

Diverse suggesties voor de opening van een kerkenraadsvergadering of een vergadering van de beroepingscommissie, diaconie, kindernevendienst of een pastorale vergadering.

Opening vergadering Bijbel

In de ideeënbank zijn diverse kortere bijbelstudies te vinden die geschikt zijn om een vergadering te openen. 

Opening vergadering Bezinning

Daarnaast zijn er in de ideeënbank ook een aantal werkvormen te vinden die uitnodigen tot een langere bezinning op een bepaald thema. Bijvoorbeeld de visienota van de Protestantse Kerk met als titel 'Van U is de toekomst'.

 

Gebeden en gedichten 

Om een vergadering te openen met een gebed of een gedicht zijn de volgende boeken geschikt.

Gebedenboek 'U die voor ons uitgaat'

U die voor mij uitgaat, gebeden voor onderweg
Dit Petrus-gebedenboek wil woorden aanreiken om biddend onze weg door het leven te gaan, bij blijdschap en verdriet, thuis en in de gemeente, samen en alleen. De gebeden in dit boek zijn geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook bruikbaar voor lezing in kerkdiensten of vergaderingen. Ze werden geschreven door verschillende predikanten uit de Protestantse Kerk in Nederland, bij het jaarthema 2021-2022, ‘Van U is de toekomst’.  
Prijs €8,99
Bestel bij KokBoekencentrum

Dit boek is - onder bepaalde voorwaarden - ook gratis te bestellen. Zie:

Help ons U te vinden, gebedenboekje
Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden om in een bepaalde situatie (hardop) te bidden. In dit gebedenboekje staan ruim honderd nieuwe gebeden, geschreven door vrouwen en mannen die aan de basis van het kerkenwerk staan of hebben gestaan. Bijvoorbeeld te gebruiken bij openingen van bijeenkomsten of pastorale ontmoetingen. Rond tien thema’s hebben zij opgeschreven wat soms maar moeilijk onder woorden valt te brengen. Prachtig gebonden boekje (136 pag.).
Prijs €5,00
Bestel in de webwinkel

Foto: gemeenteavond Protestantse Gemeente Breukelen. Fotograaf: Niek Stam.