Doorgaan naar hoofdinhoud

Geloofsgesprek

Praten over je geloof, hoe doe je dat?

In het geloofsgesprek gaat het om de vraag wat wij geloven en hoe wij geloven, hoe wij leven met God en wat dit voor de dagelijkse praktijk betekent. Het geloofsgesprek is nodig in de kring van de eigen gemeenten, maar ook kerkbreed.

In gesprek rond de Bijbel

Materiaal geloofsgesprek

In de ideeënbank staan verschillende ideeën om rond de Bijbel in gesprek te gaan. Ook zijn er trainingen die aansluiten bij dit thema, zoals bijvoorbeeld contextueel bijbellezen of theologische vorming voor gemeenteleden.

Geloofsgesprek in de gemeente

U ontmoet elkaar regelmatig. Rond de wekelijkse kerkdiensten of andere activiteiten. Maar wanneer gaat u nou werkelijk met elkaar in gesprek over uw geloof? Terwijl dat juist zo waardevol en verdiepend is. Op deze pagina vindt u materialen om met elkaar in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld een prachtige videoserie waarin predikanten vertellen hoe belangrijk het geloofsgesprek is, maar ook wat het met henzelf doet.

Geloofsgesprek tussen verschillende generaties

Jong en oud kunnen van elkaar leren, ook als het gaat om het geloof. Op zoek naar meer werkvormen om het gesprek tussen jong en oud(er) te stimuleren? Op jop.nl/hetgesprek vindt u verschillende manieren om kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen elkaar te laten ontmoeten. Meer over het thema geloofsopvoeding is te vinden bij het thema 'jeugdwerk'.

Missionaire geloofsgesprek

Hoe ga je in gesprek met mensen die vragen hebben over God of het leven, die interesse tonen in het levensverhaal van Jezus of die met u een goede band hebben gekregen. 

Geloofsgesprek met andersgeloven

Vooral over de ontmoeting met joden en moslims biedt de Protestantse Kerk diverse suggesties aan.

Protestantse Kerk