Nieuws

  Pionieren in de Vinex

  Van Pioniersplek naar een levensvatbare en zelfstandige wijkgemeente, dat was het doel van CrossPoint. Met steun uit de Solidariteitskas is dat nu bijna gelukt.

  Wereldvluchtelingendag 2017

  Vandaag is Wereldvluchtelingendag. Wereldwijd zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. Wanhopig op zoek naar een veilig bestaan voor hun familie en geliefden, wagen ze hun leven. Laten we hen gedenken en voor hen bidden. Karin van den Broeke, preses van de Protestantse Kerk, schreef een gebed:

  Protestants zijn: meer poëzie graag

  Peter van Dijk van uitgeverij Vuurbaak deed de Nationale Protestantentest. De uitslag past hem wel; "Ik zit in mijn hoofd, en in de taal."

  Toga met een verhaal

  Toga’s zijn niet rijkelijk gezaaid op Marktplaats, maar sinds vandaag staat er één te koop. De opbrengst? Bestemd voor Kerk in Actie.

  Predikant als duizendpoot

  Moet de predikant 'alles' kunnen of is het raadzaam hem of haar in te zetten op de eigen specifieke kwaliteiten?

  Back to basics

  Marleeen Schoonderwoerd pleit voor ´back to basics´. Terug naar de basis, de oorsprong van het geloof, de Heer van de kerk.

  Zingen in de eigen taal

  Sinds de Reformatie zingen protestanten in de eigen taal. Ds. Klaas Holwerda legt uit hoe dat zo is gekomen.

  Inclusieve dienst in Zeist

  Op zondag 18 juni vindt er in de Hervormde Gemeente Zeist-West een inclusieve dienst plaats, georganiseerd door mensen met een ontwikkelingsachterstand. ‘Het wordt geen knuffeldienst’.

  Fietsen voor het goede doel

  Komende zaterdag fietsen ruim twintig deelnemers de Toer voor het Goede Doel: een sponsortocht langs verschillende pioniersplekken.

  Dwars durven zijn

  Dwarsliggen zit in het dna van protestanten. Dat is de overtuiging achter de estafettebijeenkomst ‘Dwars durven zijn’ van Zuid-Holland op 10 juni.

  Het wonder van Pinksteren

  Scriba ds. René de Reuver: ‘Het wonder van Pinksteren is dat talen niet verdelen maar verbinden.’ Zoals klinkt in het lied "Samen in de naam van Jezus."

  Luther voor het voetlicht

  Een eigen Luthertentoonstelling? In Stadskanaal draaien ze er hun hand niet voor om. Met Pinksteren te bezichtigen.

  Protestanten als dwarsliggers

  Ds. Piet de Jong over protestanten als dwarsliggers: ‘Het zit in onze genen om te reageren als vrijheden worden bedreigd’

  Doorpraten over ‘Hier ben ik’

  De documentaire ‘Hier ben ik’ over een aantal gemeenteleden uit Bloemendaal en hun dominee Ad van Nieuwpoort leent zich goed voor napraten. Voor mensen binnen én buiten de kerk.