Nieuws

  Missionair-diaconaal werken: een gezamenlijke verkenning

  Flyers over bijbelcursussen uitdelen in de wijk? Dat gebeurt niet bij De Haven, pioniersplek van ds. Marius van Duijn. 'We willen allereerst praktisch nabij zijn.' Hij blikt alvast vooruit op de kennisdag 'Missionair-diaconaal werken' op 29 september.

  Videomapping op Laurenskerk. Copyright Jan Willem de Bruin EO
  Luther in de media

  Iedereen heeft het over Luther en het calvinisme. Niet alleen in de kerken en in de van provincie naar provincie trekkende Estafette 'Als een lopend vuur' van de Protestantse Kerk in Nederland. Ook de media programmeren dit seizoen oncalvinistisch uitbundig 500 jaar Luther. Veelzijdig, veelkleurig.

  https://www.flickr.com/photos/ronalmog/
  Gelukkig Joods nieuwjaar!

  Vanavond, bij zonsondergang, begint het Joods nieuwjaar, Rosj haSjana 5778. Het is tevens het begin van de tien grote of hoge feestdagen. Een bijdrage van Eeuwout van der Linden, specialist Kerk en Israël.

  Hoe help je leraren die worstelen met de Bijbel?

  ‘Leraren worstelen met de Bijbel op christelijke scholen’, kopten veel kranten in de afgelopen week. Corina Nagel, Kerk&School-specialist van de dienstenorganisatie, heeft een aantal tips hoe predikanten en kerkelijk werkers leraren bij deze worsteling kunnen helpen.

  Kerk & Zorgdag over eenzaamheid

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Wat kan de kerk doen? Die vraag staat centraal tijdens de Kerk & Zorgdag op 29 september.

  Jongerenprijs 2018 van start!

  Jong, geen podiumvrees, en een goed idee voor een mooiere wereld? Meld je dan nu aan voor de Kerk en Wereld Jongerenprijs.

  Kerk 2025 proeverij

  Zondag 10 september deden meer dan 400 kerken mee met de kerkproeverij. Voor de diensten op deze zondag waren veel ook niet trouwe kerkgangers uitgenodigd. Mooi, in de kerk is er immers veel te proeven. Wat zoal? Ik noem slechts vijf uitstekende recepten die wat mij betreft een ster verdienen.

  Het melkmeisje en de dominee

  Ter gelegenheid van 500 jaar protestantisme gaat de estafette ‘Als een lopend vuur’ door alle Nederlandse provincies. Utrecht sluit af met een programma rond het thema ‘Beroep als roeping’.

  Gebed voor Sint Maarten

  Elke vrijdagmiddag om twaalf uur wordt op de marinebasis in Den Helder het Coventry gebed gehouden. Vandaag ging marinepredikant ds. Johan Trouwborst voor. "In onze voorbeden verbinden we ons met Sint Maarten."

  Kerkproeverij smaakt goed

  Het Kerkproeverij-weekend maakt veel creativiteit los. Vier voorbeelden over de kunst van het uitnodigen en een open kerk zijn.

  Fietsen voor verbinding

  De Adventkerk in Bunschoten toont zich een goede buur: zaterdag stappen 28 wielrenners op de fiets om geld in te zamelen voor het naastgelegen verzorgingshuis.

  Gek op kerkmuziek

  Van jong tot oud, alle gemeenteleden hebben hun muzikale ‘verlanglijstjes’ voor een dienst. Hoe daar mee om te gaan leert u op de opleiding Kerkmuziek.

  Geld voor verbinding

  Kerk en Wereld stelt € 150.000 beschikbaar voor projecten die mensen met elkaar verbinden.