Nieuws

  Kerkbalans voor dummies

  Geloof is gratis, de kerk niet. Het had de slogan van de Actie Kerkbalans kunnen zijn.

  “Ben ik niet te jong?” - Nieuwe ambtsdragers in beeld

  In het hele land worden deze maand nieuwe ambtsdragers bevestigd. Zondag was het de beurt aan Grace Cyrus uit Amsterdam en Laurens van den Berg uit Ermelo. We vroegen hen: hoe word je eigenlijk ambtsdrager? En hoe bereid je je daarop voor?

  Opnieuw beginnen

  Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Misschien hebt u deze slogan de afgelopen tijd ook wel gehoord of gedacht.

  Elf tips voor nieuwe ambtsdragers

  Deze maand worden in veel gemeenten nieuwe ambtsdragers bevestigd. Elf tips om u te ondersteunen bij deze verantwoordelijkheid.

  Gebed voor nieuwe ambtsdragers

  Scriba René de Reuver bidt voor de ambtsdragers die deze maand in veel gemeenten bevestigd worden. 'Prachtig dat u ja hebt gezegd op de vraag om ambtsdrager te worden in uw gemeente. Dat is om stil van te worden. Dat moet het werk van Gods Geest zijn.'

  Samen in de kerk, nooit gesproken

  Wim Dekker en Caspar Stremler zouden elkaar elke zondag tegen kunnen komen in de Jacobikerk in Utrecht, maar ze hebben elkaar niet eerder gesproken. Daar komt nu verandering met behulp van het rad. Draaien… en samen in gesprek gaan.

  Arabische protestanten

  Sinds oktober vorig jaar is de 9e pioniersplek in Amsterdam een feit. De Egyptische Emad Thabet (48) leidt de Arabische Protestantse Kerk Amsterdam. Zijn gemeente telt nu zo’n dertig leden. Hij verwacht dat dat er snel meer zullen worden.

  ‘Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?’

  Nieuwjaarswens van ds. Karin van den Broeke, preses van de generale synode. "Ik kijk uit naar gesprekken waarin de Bijbelse poëzie oplicht en ons bestaan glans en diepgang verleent."

  Protestantse blik op 2017 - een top 17

  Waar stonden protestanten in 2017 bij stil? Waar maakten ze zich druk om? Wat raakten hen? Een protestants jaaroverzicht op basis van de 17 best gelezen verhalen op deze website van het afgelopen jaar.

  https://www.flickr.com/photos/kl/8206163380 Kennisland
  Succesvol gekoppeld: Dominee en gemeente

  “De gemeente en ik zijn alweer een paar maanden gelukkig getrouwd.’’ Ds. Annelies Jans en ds. Henk Boter hebben hun huidige gemeente ontmoet bij de domineedate van het Mobiliteitsbureau aan het begin van dit jaar. Hoe kijken ze terug op die bijzondere ontmoeting?

  Kerst en alternative facts

  Kerstboodschap van ds. René de Reuver, scriba Protestantse Kerk. "Wie goed naar een rijk gevulde kerststal kijkt, ziet ongelooflijke feiten."

  Documentaire ‘Hier ben ik’ gaat over ons allemaal

  Laat u anderen alleen uw successen zien? Of is er ook ruimte voor kwetsbaarheid, eenzaamheid en mislukkingen? Dit thema staat centraal in de documentaire die op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden, over dominee Ad van Nieuwpoort en een aantal van zijn gemeenteleden.

  Meeleven met de Kerk van Pakistan

  Afgelopen weekend schrokken we er weer van op. Een wrede aanslag op onschuldige mensen. Nu in Pakistan. Een aanslag door twee zelfmoordterroristen op kerkgangers tijdens een dienst in de Bethel Memorial Methodist Church in Quetta eiste minstens 9 levens, tientallen mensen raakten gewond.

  Winnaars Kerk en Wereld Tender 2017 bekend

  De Commissie Fonds Kerk en Wereld is eruit: Bijbels museum te Amsterdam, New Dutch Connections te Utrecht en Leven in Laak te Den Haag zijn de drie winnaars van de Tender 2017. Elk van hen ontvangt van het fonds gedurende drie jaar een bedrag van maximaal € 50.000,= per jaar voor hun projecten die wederzijds begrip versterken en mensen stimuleren om blijvend samen op te trekken.

  Ontsnappen met behulp van het kindje Jezus

  Een donkere kamer, codes die oplichten, een gesloten deur, en… het kindje Jezus? Het zijn de ingrediënten van een bijzonder initiatief in Delft: een Kerst-escaperoom.