Agenda

  Tentoonstelling Christendom en antisemitisme
  -

  In het najaar presenteert Museum Sjoel Elburg een spraakmakende tentoonstelling over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme. Gastconservator is Bart Wallet.

  Cursus Geloof en Werk
  -

  In het dagelijks werk van de predikant of kerkelijk werker, in pastoraat en prediking, gaat als vanzelfsprekend veel aandacht naar de breuklijnen en crises in het leven van de gelovigen: geboorte, ziekte, overlijden, etc.

  Pionieren kun je leren
  -

  Er komen drie verkendagen op verschillende locaties om meer te leren over pioniersplekken en experimentele vormen van kerkzijn.

  The undefended leader
  -

  Niet verdedigend zijn als leider is vrij genoeg zijn om helemaal beschikbaar te zijn in de situatie waarin je bent, zonder compromis door angsten, twijfels of de noodzaak van zelfbehoud.

  Vergadering generale synode
  -

  Op 16 en 17 november komt de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland bij elkaar.

  Themadag over geloof en genderfluïditeit

  Ben je een (gelovige) transgender, een familielid, vriend of naaste of ben je ambtsdrager of taakdrager in de kerk en heeft de thematiek van gelovig transgender zijn in de kerk je interesse, dan is deze dag bedoeld voor jou.

  Bezoek aan classis regio Delta

  Op 20 november komen moderamen en synodeleden op bezoek in de nieuwe classicale regio Delta. Doel is om samen het gesprek aan te gaan over de inhoud van de visienota ‘Kerk2025: waar een Woord is, is een weg’.

  Bezoek aan classis regio Utrecht

  Op 21 november komen moderamen en synodeleden op bezoek in de nieuwe classicale regio Utrecht. Doel is om samen het gesprek aan te gaan over de inhoud van de visienota ‘Kerk2025: waar een Woord is, is een weg’.

  Studiedag PThU Godsbeelden en seksueel misbruik

  De studiedag heeft als thema: ´De rol van godsbeelden in de levensverhalen van vrouwen met incestervaring´. Deze studiedag is bedoeld voor predikanten en pastoraal ambtsdragers die te maken krijgen met vragen uit de gemeente op het gebied van incestervari

  Bezoek aan classis regio Zuid-Holland noord

  Op 22 november komen moderamen en synodeleden op bezoek in de nieuwe classicale regio Zuid-Holland noord. Doel is om samen het gesprek aan te gaan over de inhoud van de visienota ‘Kerk2025: waar een Woord is, is een weg’.

  Vernieuw je wereld-tour

  De GroeneKerkenactie en Micha Nederland organiseren op 7, 16 en 23 november een inspiratietour langs drie steden onder de titel ‘Vernieuw je wereld’.

  Ontmoetingsdag: De katholieke Luther als uitdaging aan de kerken

  Drie weken na de officiële afsluiting van het jubileumjaar ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie, waarin op allerlei wijze aandacht is geschonken aan Maarten Luther, houdt het Oecumenisch Forum voor Katholiciteit zijn jaarlijkse ontmoetingsdag.

  Brabantse Open Kerkendag
  -

  Op zaterdag 25 en zondag 26 november wordt de Brabantse Open Kerkendag gehouden. Er zijn dat weekend ruim 200 kerken geopend, zowel protestantse als katholieke kerken.

  Bezoek aan classis regio Groningen/Drenthe

  Op 28 november komen moderamen en synodeleden op bezoek in de nieuwe classicale regio Groningen/Drenthe. Doel is om samen het gesprek aan te gaan over de inhoud van de visienota ‘Kerk2025: waar een Woord is, is een weg’.

  Bezoek aan classis regio Noord-Holland

  Op 29 november komen moderamen en synodeleden op bezoek in de nieuwe classicale regio Noord-Holland. Doel is om samen het gesprek aan te gaan over de inhoud van de visienota ‘Kerk2025: waar een Woord is, is een weg’.