Agenda

  Tentoonstelling Christendom en antisemitisme
  -

  In het najaar presenteert Museum Sjoel Elburg een spraakmakende tentoonstelling over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme. Gastconservator is Bart Wallet.

  Nationale Vredesweek 'de kracht van verbeelding'
  -

  We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog en groeiende polarisatie in ons eigen land onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede.

  Kerk en Zorgdag over eenzaamheid

  De jaarlijkse Kerk & Zorgdag op 29 september staat in het teken van eenzaamheid. Hoe kom je eenzame mensen op het spoor? Wat kun je doen? En wat wordt er al gedaan? Overkomt het jezelf?

  Kennisdag missionair-diaconaal werken

  De kerk heeft een diaconale en een missionaire opdracht. Soms gaan die samen, soms uit het zich binnen de gemeente in aparte activiteiten.

  Vriendinnendag

  Stichting Gave organiseert voor de eerste keer de Vriendinnendag. De dag biedt gezelligheid, verdieping en helpt de vriendschap tussen Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingvriendinnen te versterken.

  FaVor Vrouwendag 'Uit de schaduw'

  GabriŽlle Dik zal deze dag spreken over het thema: ďIk geloof dat God ernaar verlangt dat we zichtbaar worden zoals we zijn. Kwetsbaar, met fouten maar onvoorwaardelijk geliefd".

  Feestelijke afsluiting Pastors & Taal

  Van augustus 2016 tot oktober 2017 heeft SKIN-Rotterdam het project Pastors & Taal uitgevoerd. Op 2 oktober vindt de feestelijke afsluiting plaats.

  Je werk of je leven

  Bij de twaalfde estafetteprovincie Utrecht staat werk en roeping centraal. Met een debat in de Jacobikerk onder leiding van Ben Tiggelaar wordt dit Utrechtse project afgesloten.

  Studiedag: Theologie van de liturgie

  Tijdens deze studiedag gaat het over 'wat te vieren? Waarom doe je wat je doet? De vraag 'wat' je wilt vieren gaat vooraf aan de vraag naar het 'hoe'.

  Avondconferentie 'Ruimte voor religie'

  Hoe werken overheid en religieuze organisaties aan goede verhoudingen in de stad? Het Breed Interreligieus Intercultureel Overleg (BIIO) organiseert een avond om over dit thema na te denken.

  Viering 20 jaar bestaan stichting de 7e hemel

  Kunst-, dans- en theatergezelschap de 7e hemel viert haar verjaardag met een creatief programma met onder andere theatrale vertellingen, gezamenlijke verbeelding en verschillende workshops.