Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Jeugdambtsdragers

Pijl naar links Alle trainingen

Inhoud en opzet

Je leert in deze training wat je roeping, taak en verantwoordelijkheid is als jeugdambtsdrager. We verdiepen ons in jouw specifieke rol en bekijken hoe die zich verhoudt tot vrijwilligers en kerkenraadsleden. Verder houden we ons bezig met de vragen hoe je ervoor zorgt dat de jeugd in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient en hoe je hen verbindt met de rest van de gemeente?

De training is opgebouwd uit drie actieve online bijeenkomsten van elk twee uur waarin je uitleg krijgt van een deskundige trainer en er veel ruimte is voor uitwisseling en inbreng van jouw eigen situatie.

De thema’s van de bijeenkomsten zijn:
● Ik en mijn roeping en doelgroep
● Ik en mijn kwaliteiten en taak
● Ik en mijn opdracht in de praktijk

Achtergrondinformatie en werkmateriaal ontvang je voorafgaand aan de training per e-mail. Daarbij ontvang je ook de link om deel te kunnen nemen aan de Zoom-meeting.
Om de lesstof toe te passen op je eigen situatie, krijg je voorafgaand aan de tweede en de derde bijeenkomst een oefening. Deze wordt uitgelegd aan het eind van de eerste en tweede bijeenkomst en ontvang je per bovendien per e-mail.

Trainer

Deze training wordt verzorgd door zelfstandig jeugdwerkadviseur, Martin de Groot.

In het najaar van 2021 starten drie trainingen. De trainingen zijn online en worden gegeven door Martin de Groot. De online training kan vanuit iedere plaats worden gevolgd; alleen een computer, laptop of smartphone met webcam en microfoon is nodig. Deelnemers ontvangen na aanmelding een link waarmee zij kunnen meedoen.

Online training Jeugdambtsdragers (sept/okt)
Maandagavond:
6 sept
20 sept
4 okt
Inschrijven niet meer mogelijk


Online training Jeugdambtsdragers (okt/nov)
Woensdagavond:

13 okt
27 okt
10 nov
Inschrijven niet meer mogelijk


Online training Jeugdamtsdragers (nov/dec)
Donderdagavond:

18 november
2 december
16 december
Inschrijven niet meer mogelijk

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen