Doorgaan naar hoofdinhoud

Communicatie

Hoe schrijf je een communicatieplan? Hoe zorg je er voor dat de gemeente een aansprekende website heeft? Is het mogelijk het logo van de Protestantse Kerk te gebruiken? Hoe zit het precies met auteursrechten? Hoe schrijf je een persbericht? Op deze en andere vragen, zijn hier de antwoorden te vinden.

Communicatieplan

Een communicatieplan van de gemeente is altijd gebaseerd op het beleidsplan van de gemeente. In het beleidsplan staat tenslotte wat een gemeente wil gaan doen en hoopt te zijn. Het communicatiebeleid van de gemeente moet deze visie ondersteunen en versterken. Daarnaast is het mogelijk om een communicatieplan per activiteit te maken.


Het communciatiebureau ISI Media helpt kerken om hun communicatie te verbeteren. Daarnaast ontwikkelde ISI Media de kennisbank Kerk en Communicatie.

App

De Protestantse Kerk werkt samen met Donkey Mobile, een start-up die met gespecialiseerde ontwikkelaars werkt aan een hoogwaardige kerk app. Deze app kunt u gebruiken voor communicatie, collecteren, gemeentegids en veel meer mogelijkheden. Iedere tweede woensdag van de maand geeft Donkey Mobile een demonstratie op hun kantoor in Bodegraven. Lees hier meer over de app en hoe u kunt aanmelden voor een demonstratieavond.  

Diverse relevante apps:
Appostel
Chrch
Givt
Scipio
Kerkenapp
KerkSPOT

Kerkblad

De Zalige Zalm is een communicatiebureau voor de kerken. Zij helpen kerken om hun communicatie te verbeteren. De specialiteit van De Zalige Zalm is het uitgeven van kerkbladen en het ondersteunen van lokale kerkbladredacties.

 

Livestreamen

Veel gemeenten maken gebruik van kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl. sIKN is verantwoordlijk voor Kerkomroep.nl. Zij verzorgen kerktelefoon, kerkradio, kerkTV, kerktelevisie en kerkomroep. Kerkdienstgemist.nl is een audio- en video-streamingplatform voor kerken. De samenkomsten zijn te volgen via website, tablet, smartphone, radio of TV.

 

Materialen huisstijl Protestantse Kerk

In het huisstijlhandboek van de Protestantse Kerk zijn het logo van de Protestantse Kerk, handige sjablonen en andere materialen te vinden. Wilt u het logo van uw gemeente in de stijl van het logo van de Protestantse Kerk? Dat kan. Mail dan naar info@protestantsekerk.nl

Aan de rechterkant onder het kopje 'bestanden' zijn de downloads te vinden voor vlaggen, spandoeken en beachflags.

Nieuwsbrief

 

Persbericht

 

Website

De Protestantse kerk ontwikkelde samen met Human Content www.protestantsekerk.net. Protestantsekerk.net is speciaal ontworpen om de website uw gemeente op een eenvoudige en voordelige manier op te zetten en te onderhouden.

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk