Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Vastenactie 2022: Alles komt goed?!

Pijl naar links Ideeënbank

Wat moet je doen?

  • Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.
  • Bestel gratis vastenkaarten via Kerk in Actie. Zo kun je zes weken lang elke week op een andere manier vasten. Bovendien geeft Kerk in Actie online dagelijks tips en inspiratie om het vol te houden. 

Hoe levert deze actie geld op voor het goede doel?

  • Bij elke dag staat een bedrag dat je kunt (be)sparen of missen. Hou op de kaart bij hoeveel tijd/geld je bespaart.
  • Zet dat geld in voor het project 'Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet'. Mede dankzij jouw bijdrage kan jongerencentrum Manara jaarlijks 1000 kwetsbare tieners helpen met huiswerkbegeleiding, psychosociale hulp en vaktrainingen voor betere kansen op de arbeidsmarkt. 

Ga de uitdaging aan

 

1. Vasten met de hele gemeente

Wil je met je hele gemeente vasten in de Veertigdagentijd? Vraag dan via deze button gratis vastenkaarten aan voor al je gemeenteleden:

2. Vast thuis mee, zelf of met je familie 

Meld je aan via onderstaand formulier, ontvang de gratis vastenkaart thuis en ga de uitdaging aan. Voor extra inspiratie kun je je via het formulier ook aanmelden voor dagelijkse inspiratie en tips per mail. 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën