Doorgaan naar hoofdinhoud

Advent & Kerst

De geboorte van Jezus

Met advent leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. God gaf ons licht in het donker. Wij mogen dat licht betekenis geven en laten zien dat we leven vanuit de hoop op een beter leven; dat is bloeien in Gods licht. Dát delen en dát vieren met de mensen om ons heen, maakt het leven goed. In de ander komt iets van God naar ons toe en zien we een glimp van het licht van Christus. Wij zijn mensen van de hoop. Daarom geven we Gods licht door.

Thema 2020: Geef licht - het goede leven met elkaar delen

Hierbij een overzicht van materialen bij de collecten, ideeën voor het kinderproject, organiseren van de kerstchallenge en missionaire kerstideeën voor een kerk naar buiten in coronatijd.

Materiaal voor gemeenten

Materialen voor thuis

Toeleven naar het feest van de geboorte van Jezus, God die mens geworden is. Een adventskalender met inspirerende teksten, een creatief boekje voor uw hele gezin en een goed gesprek met onbekenden of dierbaren dragen bij aan het echte kerstgevoel.

Ideeën Advent en Kerst voor uw gemeente of thuis

In onze online ideeënbank vindt u allerlei ideeën en materialen om in uw gemeente of thuis aan de slag te gaan rond Advent en Kerst, bijvoorbeeld tips om kerk naar buiten te zijn in coronatijd, een beschrijving om zelf kaarsen te maken of een kerstengelproject waar 'omzien naar elkaar' centraal staat: 

Protestantse Kerk