Doorgaan naar hoofdinhoud

Advent & Kerst

De geboorte van Jezus

Met advent leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. God gaf ons licht in het donker. Wij mogen dat licht betekenis geven en laten zien dat we leven vanuit de hoop op een beter leven; dat is bloeien in Gods licht. Dát delen en dát vieren met de mensen om ons heen, maakt het leven goed. In de ander komt iets van God naar ons toe en zien we een glimp van het licht van Christus. Wij zijn mensen van de hoop. Daarom geven we Gods licht door.

Thema 2020: Geef licht - het goede leven met elkaar delen

Hierbij een overzicht van materialen bij de collecten, ideeën voor het kinderproject, organiseren van de kerstchallenge en missionaire kerstideeën voor een kerk naar buiten in coronatijd.

Materiaal voor gemeenten

  • Vraag de brochure liturgisch bloemschikken Advent & Kerst 2020 gratis aan
  • De weken voor Kerst zijn een mooie tijd om wat extra’s te doen met de kinderen en jongeren in uw gemeente. Dat zal er dit jaar vanwege corona anders uitzien dan andere jaren. Op deze pagina vindt u een overzicht van kindernevendienstprojecten, kerstmusicals en andere activiteiten.
  • Doe met uw jeugdgroep (10 tot 16 jaar) mee met de Kerstchallenge 2020. Het thema is Magnificat. Dit jaar wordt de KerstChallenge 'coronaproof' aangeboden als een soort 'escaperoom-spel'. U kunt het spel spelen vanuit uw eigen huis, samen met de jeugdgroep maar ook met uw eigen gezin. 
  • Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland! Duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen wachten op de koude winter die komt. Is dit de plek waar ze eindigen? Juist nu is hun situatie urgenter dan ooit. Met Kerst komt Kerk in Actie voor hen in actie. Doe mee met uw gemeente! Voor deze campagne zijn diverse collectematerialen beschikbaar
  • Laat iemand in uw omgeving in deze donkere dagen weten dat hij of zij er niet alleen voor staat door ze een #Nietalleen kaars te geven. De kaarswikkels en kaartjes kunt u gratis aanvragen. 


Ideeën Advent en Kerst voor uw gemeente of thuis

In onze online ideeënbank vindt u allerlei ideeën en materialen om in uw gemeente of thuis aan de slag te gaan rond Advent en Kerst, bijvoorbeeld tips om kerk naar buiten te zijn in coronatijd, een beschrijving om zelf kaarsen te maken of een kerstengelproject waar 'omzien naar elkaar' centraal staat: 

 

Materialen voor thuis
Toeleven naar het feest van de geboorte van Jezus, God die mens geworden is. Een adventskalender met inspirerende teksten, een creatief boekje voor uw hele gezin en een goed gesprek met onbekenden of dierbaren dragen bij aan het echte kerstgevoel.

Protestantse Kerk