Doorgaan naar hoofdinhoud

Advent & Kerst

De geboorte van Jezus

Kerst is het geboortefeest van Jezus Christus. Dit kind is niet zomaar een kind, Hij is de Zoon van God. In Jezus komt God zelf naar deze aarde.

Thema 2019: Geef licht

Hierbij een overzicht van materialen bij de collecten, ideeën voor het kinderproject, missionaire kerstideeën voor de kerstnachtdienst of een activiteit in de omgeving van de kerk.

Materiaal voor gemeenten

  • Materialen om de collectes van Kerk in Actie tijdens advent en kerst onder de aandacht te brengen bij gemeenteleden (zoals kerstkaarten, powerpoints, filmpjes, kerkbladberichten)
  • Diverse ideeën in de ideeënbank zoals een draaiboek voor een levende adventskalender, kerst-engelenproject of lichtjestocht. Scripts voor kerstmusicals of tips voor een missonaire kerstnachtdienst 
  • In de werkvormendatabase van Jong Protestant zijn diverse ideeën voor kinderen en jongeren te vinden zoals bijvoorbeeld een kliederkerk kerstviering of de suggestie om met kinderen een eigen adventskalender te maken. Op deze site is ook een overzicht van adventsprojecten en ander materiaal te vinden.
  • Organiseer een kerstchallenge: escape-roomachtig spel van een klein uur voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar
  • Boekje 'Volg de sterren' met korte aansprekend kerstverhalen voor speciale kerstvieringen zoals een buurtmaaltijd, een ouderenviering, een bijeenkomst met kinderen of een vrouwenkring. 
  • [Nog in ontwikkeling] Liturgisch bloemschikken 

Om uit te delen

Materialen voor thuis

Toeleven naar het feest van de geboorte van Jezus, God die mens geworden is. Een adventskalender met inspirerende teksten, mooie muziek en een goed gesprek met onbekenden of dierbaren dragen bij aan het echte kerstgevoel.

Ideeën

Bij het thema Advent & Kerst

bekijk meer
Protestantse Kerk