Doorgaan naar hoofdinhoud

Hemelvaart & Pinksteren

Hoop. Het is een woord van maar vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. Daarom maken wij van het pinksterfeest een feest van hoop. Doe mee!

DaaromPinksteren 

Een aantal van de liedjes van Marcel en Lydia staan ook op de DaaromPinksteren-CD ‘Feest van hoop’. Daar vindt u ook het nieuwe couplet van het Rainbowlied ‘Feest van hoop’, dat Marcel en Lydia bij de campagne hebben geschreven. Binnenkort te bestellen via daarompinksteren.nl.

PinQsterchallenge

Na het succes van de Paaschallenge komt er nu ook een Pinksterchallenge, een samenwerking van Jong Protestant en een lokale gemeente. In het programma staat de hoop centraal onder het motto ‘Wie bouwt het grootste feest?’ Meer informatie

Vieren

Pinksterdienst

Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in de preek. Download de suggesties voor de Pinksterdienst.

Ook is er een symbolische bloemschikking gemaakt in het teken van 'Feest van de Hoop'. Download hier een handige werkbeschrijving.

Kindernevendienst

Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma. Voor thuis is er een kant en klaar filmpje, met daarin liedjes uit de concerten over Pinksteren en hoop. Wie op Pinksteren fysiek bij elkaar komt kan gebruik maken van deze filmpjes en een uitgewerkt programma. Download de suggesties voor de kindernevendienst 

Kliederkerk ‘Feest van hoop’

Deel het pinkstervuur en organiseer als kerk of in de wijk een kleinschalige kliederkerk. Download het coronaproof pinksterprogramma voor kleine groepen. Wilt u thuis met uw familie aan de slag met kliederkerk? Vraag een gratis pakket aan met het Kliederkerk Thuis-doeboek Zomer, de Kliederkerk CD met wereldband Trinity en een kant-en-klaar kliederkerk pinksterprogramma op kliederkerk.nl/pinksteren

 

Rainbow

Doet uw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.
En luister
 en zing het nieuwe Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in uw gemeente.

Acties voor de hele gemeente

Steun projecten Kerk in Actie

In de pinkstercampagne steunen we projecten waarin kinderen een belangrijke rol spelen. 

Protestantse Kerk