Doorgaan naar hoofdinhoud

Dorpskerken­beweging

Kerk in, van en voor het dorp

Dorpskerkenbeweging

De dorpskerkenbeweging zoekt naar manieren om kerk in, van en voor het dorp te zijn; wil een platform zijn waar dorpskerkgemeenschappen elkaar inspireren en motiveren en wil meedenken over de vraag hoe de dorpskerk een bijdrage kan leveren aan het gesprek over kwaliteit van leven in het dorp. Lees meer over de dorpskerkenbeweging

Hoe kunnen we kerk zijn in, van en voor het dorp?

Steeds meer dorpskerken stellen zichzelf deze vraag. De introductiebrochure van de Dorpskerkenbeweging en de brochure 'Omdenken in de dorpskerk' helpen kerkenraden en gemeenten met deze vraag aan de slag te gaan. 

De introductiebrochure schetst kansen en uitdagingen voor de dorpskerk en wat de Dorpskerkenbeweging voor de dorpskerk kan betekenen. 

De brochure 'Omdenken in de dorpskerk' geeft een handreiking om aan de slag te gaan met de plek van de kerk in het dorp in een veranderende tijd. Met praktijkvoorbeelden, Bijbelse aanknopingspunten en gespreksvragen.

De brochure 'Gemeenschap in coronatijd' geeft met praktijkvoorbeelden, Bijbelse aanknopingspunten, praktische tips en gespreksvragen een handreiking hoe met elkaar verbonden te blijven in coronatijd.

Dorpskerkambassadeurs

Op de hoogte blijven van de dorpskerkenbeweging?

Word lid van de Facebookgroep of abonneer u op de nieuwsbrief:

Verdieping

Over het thema Dorpskerken­beweging

bekijk meer
Protestantse Kerk