Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Doe mee: missionaire opleiding ‘Kerk naar buiten’ voor predikanten en kerkelijk werkers

Bent u predikant of kerkelijk werker in een gemeente én op zoek naar een actuele opleiding met grote impact op uw werk? Dan is de opleiding ‘Kerk naar buiten’ wat voor u! U ontdekt hoe u gemeenten stimuleert en steunt om zich missionair te verbinden met hun context. In het voorjaar zijn er 3 startmodules, het verdiepingsjaar start in najaar 2021. Aanmelden kan nu al!

Gedurende de opleiding krijgt u handvatten om gemeenten theologisch te begeleiden bij het ontdekken van de Missio Dei en het doorvertalen naar de praktijk. Tijdens de opleiding zult u allerlei opdrachten doen, die tot doel hebben om kennis die u met hoofd, hart en handen hebt opgedaan, eigen te maken. De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten uit diverse kerkelijke stromingen.

In beweging komen vanuit Gods liefde

Missionair-zijn zien we als ‘vanuit Gods liefde in beweging komen voor anderen’. Dat kan op diverse manieren. Tijdens deze opleiding wordt u uitgedaagd rond uw visie op missie, die gevoed wordt door aandacht voor actuele missiologie en op de kerk als Mozaïek van kerkplekken. Ook gaat u aan de slag met contextualisatie en met verkenningen in de eigen context. Daarnaast gaat u aan de slag met uw eigen spiritualiteit en levenswijze; hoe kunt u ook op dat vlak de gemeente voorgaan?

Over de opleiding

De opleiding als geheel bestaat uit drie startmodules en een verdiepingsjaar. Tijdens drie startmodules wordt de inhoudelijke basis gelegd en verkent u de praktijk. Daarna volgt het verdiepingsjaar, dat een verdieping van de kennis uit de startmodules biedt en stevig raakt aan uw gemeentepraktijk. Tijdens het verdiepingsjaar trekt u op met een vaste groep predikanten en kerkelijk werkers. De volledige opleiding kan binnen anderhalf jaar worden afgerond en kost gemiddeld een dag per week.

Aanmelden

De opleiding is intensief, daarom is het van belang dit goed met de kerkenraad te bespreken, zodat er begrip is voor uw leerproces. Een voordeel is dat u in een relatief korte tijd voldoet aan een studiebelasting die geldt voor één volledige cyclus van de Permanente Educatie. De opleiding omvat in totaal 400 studiebelastingsuren (SBU). Daarvan zijn 84 SBU deel van de drie startmodules en 316 SBU zijn deel van het verdiepingsjaar. De startmodules vinden plaats in het voorjaar van 2021, het verdiepingsjaar begint in september 2021.

Meer informatie en aanmelden