Agenda

  Cursus Geloof en Werk
  -

  In het dagelijks werk van de predikant of kerkelijk werker, in pastoraat en prediking, gaat als vanzelfsprekend veel aandacht naar de breuklijnen en crises in het leven van de gelovigen: geboorte, ziekte, overlijden, etc.

  The undefended leader
  -

  Niet verdedigend zijn als leider is vrij genoeg zijn om helemaal beschikbaar te zijn in de situatie waarin je bent, zonder compromis door angsten, twijfels of de noodzaak van zelfbehoud.

  īProeverij intervisieī door Stichting Ruimzicht
  -

  Dit voorjaar biedt Stichting Ruimzicht door het hele land proeverijen begeleide intervisie aan. De proeverij geeft predikanten en kerkelijk werkers geheel vrijblijvend de gelegenheid de waarde van intervisie te ontdekken.

  Studiekring 'Spreken over God'
  -

  Dr. Wim Dekker verzorgt voor Areopagus vijf studiemiddagen over twee nieuwe boeken, van Bram van de Beek en Tomas Halik

  Dominee-date

  Op 19 januari 2018 organiseert het Team Mobiliteit van de Protestantse Kerk voor de vierde keer een 'speeddate' tussen beroepingscommissies en proponenten.

  Actie Kerkbalans
  -

  Op 20 januari gaat de actie Kerkbalans 2018 van start, met het thema "Geef voor je kerk". De actie wordt afgetrapt met een live uitzending vanuit de Pauluskerk in Baarn.

  Mediteren met kinderen

  Inspiratiedag voor predikanten, kerkelijk werkers, begeleiders van kindernevendienst en kinderactiviteiten en anderen die met kinderen werken op 20 januari 2018.

  Week van Gebed: Recht door Zee
  -

  De Week van Gebed om de eenheid wordt gehouden van zondag 21 tot zondag 28 januari 2018.

  Studiereis IsraŽl 2018
  -

  Het Centrum voor IsraŽlstudies organiseert in samenwerking met de PThU de studiereis ďOnopgeefbaar verbonden?!Ē naar IsraŽl en Palestina.

  Studiedag 'Belijdend spreken over IsraŽl'

  Wat kunnen wij belijdend zeggen over IsraŽl? Christenen voor IsraŽl heeft in het najaar van 2017 twaalf stellingen gepubliceerd. Deze staan centraal op de studiedag 'Belijdend sprekend over IsraŽl'.

  Avond vol verhalen en lancering nieuw magazine

  De kerk als vindplaats van geloof, hoop en liefde: dat staat centraal in het nieuwe ledenmagazine van de Protestantse Kerk. Op 25 januari wordt het magazine feestelijk gelanceerd in het Thomastheater in Amsterdam, tijdens de ĎAvond vol Verhalení.

  Studiedag over pionieren

  Op 26 januari organiseert Op Goed Gerucht samen met de Protestantse Kerk in Nederland een studiedag over pionieren.

  Zangzaterdag in Enschede

  Op zaterdag 27 januari 2018 wordt er een 'zangzaterdag' gehouden in de Ontmoetingskerk in Enschede. Op die dag worden liederen gezongen en toegelicht uit de recente oecumenische zangbundel 'Zangen van zoeken en zien'.

  Theologenconferentie over Ďruimte voor de Geestí

  Op maandag 29 januari vindt in Harderwijk de jaarlijkse Theologenconferentie van het Evangelisch Werkverband plaats met het thema 'Ruimte oor de Geest - handreikingen voor geloofs- en gemeenteopbouw'.

  Studiedag voor docenten godsdienst en levensbeschouwing

  Hoe houden we de lessen godsdienst en levensbeschouwing aantrekkelijk voor leerlingen? Het is een vraag die veel docenten zich stellen. De Franciscaanse Beweging heeft daarom het lespakket Heldendom ontwikkeld.