Doorgaan naar hoofdinhoud

Startzondag

Aftrap van het nieuwe seizoen

Het thema van startzondag 2020 is:

Het goede leven
Bloeien in Gods licht

Het materiaal voor startzondag 2020 komt op 1 mei 2020 beschikbaar. Heeft u materiaal dat bij dit thema aansluit, wilt u dit ons dan sturen? Wellicht delen wij dit dan via de communicatiekanalen van de Protestantse Kerk: webredactie@protestantsekerk.nl

Thema 2019: Een goed verhaal

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het goede verhaal van God en mensen is een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat namelijk niet koud, maar brengt in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor zichzelf, maar deel je graag met anderen.

Materiaal voor startzondag

Tientallen ideeën en suggesties van gemeenten en de dienstenorganisatie om invulling te geven aan de startzondag of zelfs het jaarthema 'Een goed verhaal'. Voor jong en oud. Voor kerkleden en buurtbewoners.
> Bekijk ze in de ideeënbank

Bij de dienst

De liturgische suggesties, bij zondag 15 september, zijn geschreven door ds. Jan-Willem van Bart van de Hervormde Gemeente Harderwijk, Grote Kerk, ds. Marjan de Vries van de Protestantse Gemeente Naaldwijk, Ontmoetingskerk, en ds. Marleen Bloklander van de Protestantse Gemeente Waalwijk.
> Bekijk de liturgische suggesties

Kerkproeverij

Vrijwel iedere gemeente viert de start van het nieuwe kerkenwerkseizoen op een zondag in september. Er zullen gemeenten zijn die in september hun Kerkproeverijzondag houden, een zondag waarop ze iemand uitnodigen mee te gaan naar de kerk. Startzondag en Kerkproeverij vallen goed te combineren.
> Website Kerkproeverij

Protestantse Kerk