Doorgaan naar hoofdinhoud

Liturgisch bloemschikken

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Met vorm en kleur verbeeldt een symbolische bloemschikking het thema van een viering of de kleur van het kerkelijk jaar.

Symbolisch bloemschikken

Brochure Veertigdagendagentijd 2021

De bloemschiksuggestie in de brochure ‘Liturgische bloemschikken voor de Veertigdagentijd en Pasen 2021’ is geïnspireerd op het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie - ‘Ik ben er voor jou’. Elke zondag van de Veertigdagentijd staat er een ander werk van barmhartigheid centraal. De bloemschiksuggesties voor de zondagen sluiten daarop aan. Daarnaast is er een bloemschiksuggestie voor Aswoensdag, Biddag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen.

Thuisschikking

Vanwege corona is bij het ontwerpen van de bloemschikking rekening gehouden met een aantal praktische zaken. Zo is de schikking alleen te maken en zijn de materialen makkelijk verkrijgbaar. De schikking is daarmee wat eenvoudiger dan voorgaande jaren.  Ook is een thuisvariant van de schikking in de brochure opgenomen. Mocht het zo zijn dat de coronamaatregelen nog actueel zijn, dan kunnen gemeenteleden daarmee thuis een schikking maken, om ook op die manier liturgisch verbonden te zijn met elkaar en met de wereld om hen heen. Misschien is het zelfs een leuk idee om mensen die dat willen thuis een pakketje te brengen met de basisbenodigdheden en de beschrijving per zondag? Een mooi moment om met elkaar in verbinding te zijn!

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de bloemschikbrochure gratis in uw mailbox!

Boeken over liturgisch bloemschikken
Docete heeft diverse boeken over dit thema beschikbaar. Bekijk ze in de webwinkel van Docete

Brochure Veertigdagentijd 2020
Bekijk hier de brochure van 2020

Websites over liturgisch bloemschikken
De website Symbolisch Schikken biedt achtergrondinformatie over materialen, kleuren en symbolen. Ook is hier inspiratie te vinden voor schikkingen rond christelijke feesten als Kerst en Pasen, en voor speciale thema's als Doop, Uitvaart of Pelgrimage. Bovendien worden er workshops Symbolisch Bloemschikken aangeboden. Symbolisch schikken is een initiatief van de Raad van Kerken en wordt gesteund door Kerk in Actie en de Konferentie van Nederlandse Religieuzen.
Lees meer op www.symbolischschikken.nl

Protestantse Kerk