Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Liturgisch bloemschikken

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Met vorm en kleur verbeeldt een symbolische bloemschikking het thema van een viering of de kleur van het kerkelijk jaar.

Symbolisch bloemschikken

Brochure veertigdagentijd & Pasen 2019
In de Veertigdagentijd leven we toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken. De bloemschiksuggesties voor de Veertigdagentijd en Pasen zijn geïnspireerd door het thema en de liturgische handreiking uit de liturgiegids bij deze Veertigdagentijd, uitgegeven door Kerk in Actie. De teksten in de brochure met symbolische schikkingen zijn een-op-een overgenomen uit de liturgiegids.
Door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, wordt het materiaal per ommegaande aan u toegestuurd.

Boeken over liturgisch bloemschikken
Docete heeft diverse boeken over dit thema beschikbaar. Bekijk ze in de webwinkel van Docete

Websites over liturgisch bloemschikken
De website Symbolisch Schikken biedt achtergrondinformatie over materialen, kleuren en symbolen. Ook is hier inspiratie te vinden voor schikkingen rond christelijke feesten als Kerst en Pasen, en voor speciale thema's als Doop, Uitvaart of Pelgrimage. Bovendien worden er workshops Symbolisch Bloemschikken aangeboden. Symbolisch schikken is een initiatief van de Raad van Kerken en wordt gesteund door Kerk in Actie en de Konferentie van Nederlandse Religieuzen.
Lees meer op www.symbolischschikken.nl

Bestel de brochure Symbolisch bloemschikken Veertigdagentijd 2019

Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we uw contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)