Doorgaan naar hoofdinhoud

Kliederkerk

Al kliederend ontdekken wat geloven inhoudt

Jong en oud ontdekken bij kliederkerk op een creatieve manier samen de betekenis van bijbelverhalen.

Samen een bijbelverhaal spelenderwijs ontdekken, vieren én lekker eten, dat is gewoon een feest!

Gastvrij, creatief en aantrekkelijk voor gezinnen. Steeds meer kerken ontdekken hoe er vanuit de georganiseerde chaos van kliederkerk nieuwe contacten ontstaan tussen mensen van alle generaties. En hoe er al ontdekkend geleerd wordt over God en elkaar. Kliederkerken zijn er in verschillende soorten en maten, van activiteit van een kerk tot een pioniersplek. Een doorsnee kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. 

Online kliederkerk proeverijen

In april en mei zijn er weer verschillende online kliederkerk proeverijen. Tijdens de online bijeenkomst maak je kennis met kliederkerk.

Meer informatie

Kliederkerk Coronaproof

Kliederkerk zijn in coronatijd. Dat kan zeker, maar vraagt op sommige onderdelen net een andere aanpak dan gewend. Naast een aantal  tips, een kant-en-klaar buitenprogramma, een aantal kliederkerk- thuis-programma’s en -boekjes hebben we een aantal ‘coronaproof’ kliederkerk-programma’s. Inspiratie voor een échte kliederkerk, maar wat kleinschaliger, gemakkelijk voor te bereiden en telkens volgens hetzelfde recept. U vindt ze op kliederkerk.nl/corona.

Kliederkerk Pasen

Ga meer op reis door het paasverhaal. Met het doeboek ‘Kliederkerk Pasen' ontdekken jong en oud samen wat Pasen betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen voor Pasen.

Naast het doeboek ontwikkelde kliederkerk twee coronaproof programma’s. Een paaswandeling voor het hele gezin, die je voor je wijk kunt organiseren en een kliederkerkviering voor thuis rondom (palm)Pasen.

Veelgestelde vragen

Verdieping

Over het thema Kliederkerk

bekijk meer
Protestantse Kerk