Doorgaan naar hoofdinhoud

Kliederkerk

Al kliederend ontdekken wat geloven inhoudt

Jong en oud ontdekken bij kliederkerk op een creatieve manier samen de betekenis van bijbelverhalen.

Samen een bijbelverhaal spelenderwijs ontdekken, vieren én lekker eten, dat is gewoon een feest!

Gastvrij, creatief en aantrekkelijk voor gezinnen. Steeds meer kerken ontdekken hoe er vanuit de georganiseerde chaos van kliederkerk nieuwe contacten ontstaan tussen mensen van alle generaties. En hoe er al ontdekkend geleerd wordt over God en elkaar. Kliederkerken zijn er in verschillende soorten en maten, van activiteit van een kerk tot een pioniersplek. Een doorsnee kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. 

Kliederkerk Coronaproof

Kliederkerk zijn in coronatijd. Dat kan zeker, maar vraagt op sommige onderdelen net een andere aanpak dan gewend. Naast een aantal  tips, een kant-en-klaar buitenprogramma, een aantal kliederkerk- thuis-programma’s en -boekjes hebben we een aantal ‘coronaproof’ kliederkerk-programma’s. Inspiratie voor een échte kliederkerk, maar wat kleinschaliger, gemakkelijk voor te bereiden en telkens volgens hetzelfde recept. U vindt ze op kliederkerk.nl/corona.

Kliederkerk Thuis

Voor deze herfst kunt u hier het Kliederkerk Herfst boek bestellen. U gaat door het boekje heen op reis met de dappere Noömi en Ruth en ontdekt hoe God juist mensen in zijn plan gebruikt die wij misschien een beetje wereldvreemd vinden. Het boekje staat vol leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels. 

Ook het Kliederkerk Zomer boek, een veelzijdig doe-boek voor het hele gezin, kunt u nog bestellen. Ontdek op een creatieve manier met elkaar het bijzondere verhaal van de schepping. 

Verdieping

Over het thema Kliederkerk

bekijk meer

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk