Info icoon

Wat voor protestant ben jij?

De protestantse traditie is veelkleurig en heeft veel bijzondere mensen voortgebracht: invloedrijk en kleurrijk. Altijd al willen weten op wie je lijkt?

Beantwoord de vragen en ontdek de protestant in jezelf!

× Knipoog

Over de Nationale Protestantentest

De Nationale Protestantentest is een test-met-een-knipoog. Maar dat had je natuurlijk al door.

De test laat je zien hoe breed de protestantse traditie is en welke bijzondere mensen de traditie heeft voortgebracht. En wanneer kan dat beter dan in het Reformatiejaar 2016-2017?

De Nationale Protestantentest is een test-met-een-knipoog. Maar dat had je natuurlijk al door. Heb je behoefte aan een wetenschappelijk getoetste analyse van je protestantse profiel? Doe deze test dan vooral niet.

Verantwoording

De Nationale Protestantentest is geïnspireerd op de Protestant-o-mat die onze Duitse collega’s van de Evangelische Kirche Deutschland hebben ontwikkeld. Ze gaven ons een enthousiast groen licht voor een Nederlandse versie. De Duitse test kun je natuurlijk ook doen: www.evangelisch.de/protestantomat

Campagne 2017: 500 jaar protestant

De Nationale Protestantentest is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland ter gelegenheid van de Campagne 2017:500 jaar protestant.

In 2017 bestaat het protestantisme 500 jaar. Veelkleurig, dynamisch en actueel; waard om samen te vieren. Naast en met verschillende kerkgenootschappen en oecumenische organisaties herdenkt en viert ook de Protestantse Kerk de Reformatie. Van 31 oktober 2016 tot 31 oktober 2017 vieren wij, dat 500 jaar geleden een vernieuwingsproces begon, dat de kerk en de wereld fundamenteel heeft veranderd. Bekijk alle evenementen van deze campagne op www.500jaarprotestant.nl.