Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Preek van de leek

Pijl naar links Ideeënbank

Hé, is dat Jeroen Dijsselbloem op de kansel?! Bij de preek van de leek geeft u een podium aan iemand die zijn of haar stem roert in het publieke debat, gelovig of niet-gelovig. Deze persoon wordt uitgedaagd om in het format van een kerkdienst zijn boodschap met het publiek te delen. Dit levert verrassende diensten op met een persoonlijk verhaal en een stevige boodschap. Diensten waar een breed, ook niet-kerkelijk publiek in geïnteresseerd is.

Waarom

Dominees zijn minder publiek dan vroeger, steeds minder spelen zij een rol in het bijdragen aan de publieke opinie. Er zijn meer en andere spraakmakende figuren. Journalisten en wetenschappers, columnisten en cabaretiers: elk met een eigen boodschap. De preek van de leek geeft deze mensen een podium in de kerk, waar niet alleen het vaste kerkpubliek op af komt. De gemeente biedt ruimte aan mensen met een verschillende achtergrond om relevante onderwerpen aan de orde te stellen. Daarover kan een mooi gesprek gevoerd worden met mensen die zijn uitgenodigd.

Voorbereidingstijd

Begin 2 maanden van tevoren met de organisatie en PR.

Tips

  • Wees u ervan bewust dat, afhankelijk van de spreker, de boodschap die verkondigd wordt niet hoeft aan te sluiten bij het christelijk geloof of de christelijke traditie.
  • Het is waardevol om na de dienst ruimte te bieden voor ontmoeting en nagesprek.

Vrijwilligers

4

Budget

150 euro

Info & downloads

www.preekvandeleek.nl

 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën