Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

April

04
apr

Lezing, gesprek en viering met Rowan Williams

Lezing, gesprek en viering met Rowan Williams

Hoe komen we spiritueel tot bloei in de stad van de 21ste eeuw?

Rowan Williams, van 2002 tot 2012 aartsbisschop van Canterbury, nu hoofd van het Magdalene College te Cambridge en een van de meest toonaangevende theologen van onze tijd, heeft de gave om het geloof op een verfrissende manier uit te leggen. Hoe eenvoudig hij het soms ook zegt, je proeft bij hem altijd de gelaagdheid van de eeuwenoude traditie, waaruit hij de schatten weet te halen waar mensen vandaag iets aan hebben.

Spiritualiteit een plek geven in ons leven in de stad is een rode draad in zijn boek “Holy Living”, waarvan de Nederlandse vertaling nu verschijnt. Williams legt de Bijbel naast de Regel van Benedictus en mystici als Teresia van Avila en Juliana van Norwich. Wie op zoek is naar geestelijke verdieping vindt bij Williams een tochtgenoot die ons altijd net even vooruit is met zijn wijsheid en kennis.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

In Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, 3511 LA Utrecht

Oktober

31
okt

Protestantse Lezing

De protestantse lezing is een maatschappelijk actueel statement vanuit de protestantse traditie. De lezing wordt jaarlijks gehouden op 31 oktober (Hervormingsdag).

Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in