Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

November

25
nov

Dom Hélder Câmaralezing: 'Bijbellezen in een verdroogd land'

Klimaat en geloof. Hoe gaat dat samen? Daarover gaat het tijdens de Dom Hélder Câmaralezing 2019.

Wat betekent de droogte die Timor en de rest van Indonesië treft voor het verstaan van de Bijbel? Kan de Bijbel ons helpen met dit effect van de klimaatcrisis om te gaan? Op deze vragen zal hoofdspreker dr. Mery Kolimon ingaan tijdens haar lezing: 'Reading the Bible in Dry Land'. Kolimon is als eerste vrouw voorzitter van de synode van de Protestantse Kerk van Timor (GMIT Kupang) en docent missiologie. Voorafgaand aan de lezing van Kolimon verzorgt Embert Messelink (directeur A Rocha Nederland) een inleiding over de Nederlandse context als het gaat om klimaat en geloof. Eva van Urk (promovenda aan de VU) zal op de lezing van Kolimon reageren vanuit de academische theologie en ingaan op het Bijbelse mensbeeld in de context van de klimaatcrisis. Kosten: 10 Euro per persoon, te voldoen per pin. Studenten kunnen de lezing gratis bijwonen.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

Oktober

31
okt

Protestantse Lezing

De protestantse lezing is een maatschappelijk actueel statement vanuit de protestantse traditie. De lezing wordt jaarlijks gehouden op 31 oktober (Hervormingsdag).

Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in