Aanbod

Op deze plaats vindt u een aanbod om de dienst en het programma na de dienst op startzondag vorm en inhoud te geven.

In het materiaal is volop aandacht voor het geloofsgesprek. Daarnaast is er veel extra materiaal voor gemeenten die meer willen met het thema: voor onder meer bijbelstudie, gespreksgroepen en groothuisbezoek, voldoende om het thema het hele seizoen aan de orde te kunnen stellen.

Vooraf

Er is verlegenheid en schroom als het gaat om het geloofsgesprek. In Praten over je geloof, hoe doe je dat? vindt u enkele do’s en don’ts bij het voeren van het geloofsgesprek.

Er zijn verschillende spellen en handreikingen op de markt die het geloofsgesprek bevorderen. In Materialen voor het geloofsgesprek vindt u een aantal handige hulpmiddelen.

Bij de dienst

De liturgische suggesties zijn dit jaar gemaakt bij zondag 9 september.

Na de dienst

Verschillende werkvormen maken het mogelijk om het programma na de dienst vorm te geven. Van een speakers corner bij de koffie tot een Emmaüswandeling buiten.

Ook voor een goed (geloofs)gesprek met kinderen en jongeren zijn er werkvormen. Het gesprek tussen jong en oud(er) wordt gestimuleerd met het ‘rad van gesprek’.

Op zoek naar meer werkvormen om het gesprek tussen jong en oud(er) te stimuleren? Op jop.nl/hetgesprek vindt u verschillende manieren om kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen elkaar te laten ontmoeten.

Extra materiaal

Voor gemeenten die meer willen met het thema is hier extra materiaal, onder meer voor een goed (geloofs)gesprek rond de maaltijd en met migranten. Met dank aan de Protestantse Gemeente Koudekerk aan den Rijn vindt u hier de opzet voor een goed gesprek over ‘voltooid leven’, en met dank aan de Protestantse Gemeente Hilversum een variatie op het kaartspel ‘Woorden voor je geloof’. Ook vindt u hier een opzet voor groothuisbezoek.

Het meinummer van woord&weg, dat op 24 april verschijnt, bevat een katern over het geloofsgesprek. Vraag het nummer gratis aan via wew@protestantsekerk.nl.