Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerken helpen vluchtelingen wereldwijd

Rampen en oorlogen verdrijven mensen overal ter wereld van huis en haard.  Sommigen vluchten voor oorlogsgeweld, anderen voor politiek wanbeleid of zijn door klimaatveranderingen gedwongen te vluchten. Een onvoorstelbaar aantal van 70,8 miljoen mensen is gedwongen op de vlucht. Kerk in Actie zet zich samen met lokale kerken in om vluchtelingen en slachtoffers van geweld en natuurrampen te helpen.

Kerk in Actie werkt aan een beter beleid voor vluchtelingen en geeft advies aan plaatselijke kerken, in Nederland, maar ook en vooral wereldwijd. De meeste vluchtelingen worden namelijk in de regio opgevangen. Kerken zorgen voor eten, drinken, onderdak en ook voor opleidingen, zodat mensen weer zelf in hun inkomen kunnen voorzien. 

Wereldkaart

Op vrijdag 17 januari valt er bij donateurs van Kerk in Actie een brief op de deurmat met een folder die uit te vouwen is als een wereldkaart. In deze folder lichten we een zestal hulpprogramma’s van Kerk in Actie toe: in Griekenland, Syrië, Zuid-Soedan, Oeganda, Bangladesh en Colombia. 

De routekaart naar veiligheid die vluchtelingen volgen is gevaarlijk en grillig. De kerk biedt hoop tegenover de angst om opgepakt en uitgezet te worden. De wereldwijde kerk biedt opvang en toekomst, zodat vluchtelingen weer op adem komen en weerbaar worden om hun leven weer zelf op te pakken. 

Doet u mee?

Kerk in Actie gelooft in delen en maakt, met uw steun, het werk van deze kerken mogelijk. Doet u mee? U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. betaalkenmerk 'K00001'. Hartelijk dank!

 

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we uw contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)