Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Hartelijke groet, ProtestantseKerk.nl

Vanaf 31 oktober is de website van de Protestantse Kerk in Nederland te vinden via www.protestantsekerk.nl.

Niet omdat www.pkn.nl niet goed werkt, maar omdat het goed is als de Protestantse Kerk in Nederland zich voorstelt met haar volledige naam.  

Nietszeggend 

Rian Binnendijk, manager communicatie en fondsenwerving van de dienstenorganisatie, licht de wijziging toe. “Soms krijg je vakantiekaarten met alleen ‘h. gr. M&M’ erop. Verder niets. Geen verhaal. Gewoon een lege kaart. Mij hoef je zo’n kaart niet te sturen. Want het vertelt me niet wie je bent, laat staan wat je op vakantie beleeft. Zo kijk ik ook naar het gebruik van de afkorting ‘PKN’. Hoe moeten mensen weten dat dat staat voor de Protestantse Kerk in Nederland?”

Onduidelijke afkorting

‘PKN’ is een ingeburgerde, maar onduidelijke afkorting. Het kan namelijk net zo goed voor de Pijpelogische Kring Nederland staan. Hij werkt opvallende versprekingen in de hand. Zo noemde een NOS-radiojournalist ds. Karin van den Broeke laatst ‘voorzitter van de KPN uh PKK’.
> Beluister het radiofragment

De lange naam heeft volgens Binnendijk nog een voordeel. ”Met de lancering van www.protestantsekerk.nl worden mensen aangemoedigd om volmondig te zeggen dat ze lid zijn van de Protestantse Kerk in Nederland. Laat deze Hervormingsdag daar de start van zijn!”

Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we uw contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Lees meer over

Het thema Communicatie