Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Zorg voor de ziel

Pijl naar links Alle trainingen

‘Zorg voor de ziel’ geeft inzicht in een aantal thema's van de geestelijke weg en verheldert hoe deze thema's in uw eigen leven een rol spelen. Gaandeweg ontdek u uw geestelijke weg en krijgt u zicht op uw eigen spiritualiteit.

Wat levert deze jaargang op?

  • Inzicht in een aantal thema's van de geestelijke weg
  • Verheldering in hoe deze thema's in uw eigen leven een rol spelen
  • Herkenning van de geestelijke en mystagogische dimensie in uw eigen leven
  • Herkenning van de mystagogische dimensie in het leven van anderen
  • U oefent in het spreken erover

Inhoud en opzet

We gaan samen met anderen een jaar lang op weg om de eigen spiritualiteit te verdiepen en zicht te krijgen op de eigen innerlijke of geestelijke weg.

In het pastoraat en geestelijke verzorging ben je intensief betrokken bij de levens- en geloofsweg van anderen. Er kan een moment komen dat het noodzakelijk is om zelf opnieuw de verbinding met de 'bron' te maken en u opnieuw te laten voeden.

Zorgen voor de ziel, dat betekent ruimte maken, stil worden en misschien wel opnieuw leren luisteren. Deze jaargang wil de ruimte bieden om die weg te gaan. We gaan in gesprek met de traditie, met het Woord en met gidsen op de geestelijke weg uit heden en verleden en niet te vergeten: ook met elkaar.

Het gesprek met elkaar, de getijden van het klooster, de stilte, het gebed, de ontmoeting, kortom, de ervaring van het samen met anderen onderweg zijn op deze weg is een belangrijke dimensie van deze jaargang. Tegelijkertijd doe je de ervaring op, dat reisgenoten ook gidsen zijn op deze weg.

Onderdelen van deze jaargang zijn

Elke tweedaagse staat een thema op de geestelijke weg centraal.

Thema's zijn de geestelijke weg, onderscheiden, doorbraak-/overgangsmomenten, navolging, eenzaamheid-gemeenschap, actie-contemplatie.

De thema's worden ingeleid door mensen die ons voorgaan op de geestelijke weg.

Tarieven trainingen en opleidingen voor professionals

De tarieven voor trainingen en opleidingen voor professionals hebben elk een eigen tarief. Deze is te vinden bij de betreffende training of opleiding.

Docenten

Bert de Wit, predikant en geestelijk begeleider Bert de Wit, predikant en geestelijk begeleider
Inge de Jong, predikant en geestelijk begeleider Inge de Jong, predikant en geestelijk begeleider

* De jaargang Zorg voor de ziel is door de commissie Permanente Educatie erkend als begeleidingstraject van geestelijke begeleiding in groepsverband. Voor geestelijke begeleiding is in het aangestuurde deel van de PE 28 uur studiebelasting (SBU) bestemd. Als u de jaargang volgt kunt u deze uren daarvoor inzetten en een declaratie indienen tot een maximum van € 600,-.

Declaraties worden direct na afronding van de begeleiding ingediend met behulp van een declaratieformulier

 

Annuleringsvoorwaarden 

Aan u wordt in rekening gebracht: 
 
Tot 1 maand voor aanvang 25% van de cursuskosten
1 maand voor aanvang of minder 40% van de cursuskosten
14 dagen voor aanvang of minder 50% van de cursuskosten
7 dagen voor aanvang of minder 80% van de cursuskosten

Bij ziekte wordt de mogelijkheid geboden om de training op een later moment in te halen. 
Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht als de deelnemer zich aantoonbaar door iemand anders laat vervangen.

U kunt zich op dit moment niet inschrijven voor deze jaargang. Zodra er data gepland zijn leest u dat hier. U kunt uw belangstelling wel vast kenbaar maken via academie@protestantsekerk.nl

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen