Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Werkweek voor liturgie en kerkmuziek

Pijl naar links Alle trainingen

Samen muziek maken en u verdiepen in de achtergrond en betekenis van de liturgie vormen de belangrijkste pijlers van deze studieweek. Een team van musici en theologen staat garant voor een gevarieerd programma. Het thema voor 2019 is 'Licht'.

Wat levert de werkweek op?

  • U gaat een week lang intensief aan de slag met kerkmuziek en liturgie
  • U diept een thema in de liturgie verder uit

Inhoud en opzet

Onderdelen van de werkweek zijn

  • Dagelijks volgt u een stevig programma, waarbij leermomenten en oefenmomenten worden afgewisseld met korte vieringen (getijden) in de prachtige kapel.
  • Een deel van het programma volgt u samen, de getijden, de samenzang en enkele inleidingen. Een deel van het programma volgt u in groepen, waarbij het zwaartepunt ligt op respectievelijk theologische verdieping, dirigeren of zingen. Het thema vormt de leidraad. Het thema 2019 is 'Licht'.
  • Hieronder kunt u de hoofdvakken en de plusvakken downloaden waaruit u kunt kiezen. Geef u hoofdvak al aan op het aanmeldingsformulier dat u ontvangt na inschrijving, de plusvakken kunt u ter plekke kiezen.

Aanmelden 

Als Protestantse Kerk dragen we de Werkweek voor de Kerkmuziek een warm hart toe. Na jaren van eigen organisatie, heeft het Huis van de Kerkmuziek de organisatie op zich genomen. Meer informatie over de werkweek en mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier: www.huisvandekerkmuziek.nl/werkweek-hoeven

 

Meer informatie

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen