Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Toerusting Michacursus

Pijl naar links Alle trainingen

U wilt de betrokkenheid in uw gemeente op diaconaat en duurzaamheid bevorderen en u onderzoekt of de Michacursus een goed middel hiervoor is. Mooi! Deze informatieavond helpt u de juiste keuze te maken.

Wat levert de training je op?

  • U ontdekt de kracht van de Michacursus
  • Training in zorgdragen voor een veilige en constructieve sfeer tijdens de cursus
  • Inhoudelijke en praktische informatie en werkwijzen voor de Michacursus

Inhoud en opzet

Eerst even over de Michacursus zelf. Dit is een compleet programma om in de kerk betrokkenheid bij diaconaat en duurzaamheid te bevorderen. Het is een cursus van zeven bijeenkomsten met een maaltijd vooraf die plaatselijk zelfstandig georganiseerd wordt.

De Michacursus kan gevolgd worden door bestaande groepen of opgestart worden met een nieuwe groep deelnemers. De vijfde bijeenkomst is een praktijkdag waarbij deelnemers zich concreet inzetten bij een diaconale activiteit of voor het behoud van een leefbare aarde. Deze praktijkdag kan door Stichting Present of de plaatselijke diaconie georganiseerd worden.

Deze workshop geeft de organisatoren van de Michacursus een vliegende start in één dagdeel toerusting. Voor geïnteresseerden helpt het de beeldvorming en het maken van een juiste keuze enorm.

Elk half jaar is er een bijeenkomst waar u bij kunt aanschuiven.

De precieze informatie vind je hier.

Samen aan de slag met goed en recht doen. Dat is de Micha Cursus!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen