Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Meditatie en de geestelijke weg

Pijl naar links Alle trainingen

In deze cursus verkent u de verschillende stadia van de geestelijke weg in de christelijke traditie naar aanleiding van het boek 'De innerlijke burcht' van Teresia van Avila.

Inhoud en opzet

In een cursus van vijf losse dagen verkennen we de geestelijke weg, zoals Teresia van Avila deze verschillende fases van de geestelijke weg is gegaan en doorgeeft in haar boek. We leren deze stadia herkennen bij de eigen innerlijke reis. Teresia noemt het "de zeven verblijven van het innerlijke kasteel". In de cursus wordt enige theorie rond de geestelijke weg aangereikt. Daarnaast wordt er gewerkt met meditaties, lezing van teksten door middel van lectio divina, oefeningen, contemplatief gesprek en uitwisseling.

Elke bijeenkomst verdiepen we ons in een stadium. De eerste vier stadia zijn de belangrijkste, de laatste drie zullen in de slotbijeenkomst ook behandeld worden.

Naast de bijeenkomsten stellen wij voor om 1x per maand bij elkaar te komen in een regiogroep om de inhoud verder eigen te maken en die te verbinden met uw leven en werk.

Onderdelen van de training

In de training wordt gebruik gemaakt van het boek 'De innerlijke burcht' van Teresia van Avila. Gelieve dit boek aan te schaffen, te koop o.a. bij Carmelitana.

Trainers

Antoinette van Gurp, geestelijk begeleider en Hans Roodenburg, sinds 1993 bezig met christelijke meditatie in combinatie met de mystieke weg

De training is een samenwerking van Vacare, platform voor meditatief leven binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Tarieven trainingen en opleidingen voor professionals

De tarieven voor trainingen en opleidingen voor professionals hebben elk een eigen tarief. Deze is te vinden bij de betreffende training of opleiding.

Let op: Voor leden van de Vereniging van geestelijk begeleiders 'Gaandeweg' bestaat de mogelijkheid deze training met korting te volgen. Meer informatie via de redactie van Gaandeweg.

Annuleringskosten

Annuleringskosten bij kosten van meer dan € 40,-

  • tot 3 maanden voor aanvang kun je kosteloos annuleren
  • 3 tot 1 maand voor aanvang 25%
  • 1 maand voor aanvang of minder 40%
  • 14 dagen voor aanvang of minder 50%
  • 7 dagen voor aanvang of minder 80%

Annuleringskosten bij deelnemerskosten van minder dan € 40,-

  • tot 1 week voor aanvang kunt u kosteloos annuleren
  • binnen 7 dagen voor aanvang bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd

Overige bepalingen:

  • Bij ziekte wordt de mogelijkheid geboden om de training op een later moment in te halen.
  • Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht als de deelnemer zich aantoonbaar door een ander laat vervangen.

Aanmelden

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen