Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Lectorentraining

Pijl naar links Alle trainingen

Vindt u het best spannend om voorin de kerk te staan om de afkondigingen te doen? Of wordt of bent u lector (persoon die de bijbeltekst op zondag leest) en wilt u daarin groeien? In de lectorentraining gaat u praktisch aan de slag om uw vaardigheden te vergroten.

Wat levert de training op?

 • Meer rust en vertrouwen in uw vaardigheden wanneer u voorin de kerk spreekt of leest.
 • Praktijkervaring in het doen van afkondigingen of lezen van (bijbel)teksten.

Inhoud en opzet

In steeds meer gemeenten worden op zondag de lezingen verzorgd door lectoren. Gemeenteleden die op deze manier een bijdrage leveren aan de eredienst. Lector zijn vergt meer dan kunnen (voor)lezen. De context vraagt om andere dingen. De plaats op het liturgisch centrum, gebruik van een microfoon, een groot 'publiek'; allemaal zaken die een rol spelen. In deze training oefent u uw vaardigheden, krijgt u opbouwende feedback en herhaalt u de oefening zodat uzelf vooruitgang voelt!

Trainer

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk werkt met een pool freelance trainers. Na uw aanvraag wordt een ervaren trainer gevonden die de training bij u verzorgt.

Tarieven en overige voorwaarden

Bijdrage in de kosten

De generale synode van de Protestantse Kerk acht het van het grootste belang dat zoveel mogelijk ambts- en taakdragers in gemeenten van het scholingsaanbod van de dienstenorganisatie gebruik kunnen maken. Vandaar dat met name het trainingsaanbod voor deze doelgroepen gesubsidieerd wordt vanuit de Solidariteitskas. Minder dan 25% van de werkelijke kosten wordt daarom in rekening gebracht.

Betaling

Na het ontvangen van een uitnodiging voor de training waar u aan deelneemt, ontvangt u van ons een digitale factuur. In de regel wordt deze factuur uiterlijk 1 week voor aanvang van de training verzonden. De factuur dient voor aanvang van de training betaald te worden.

Annuleringskosten

Annuleringskosten bij kosten van meer dan € 40,-

 • tot 3 maanden voor aanvang kun je kosteloos annuleren
 • 3 tot 1 maand voor aanvang 25%
 • 1 maand voor aanvang of minder 40%
 • 14 dagen voor aanvang of minder 50%
 • 7 dagen voor aanvang of minder 80%

Annuleringskosten bij deelnemerskosten van minder dan € 40,-

 • tot 1 week voor aanvang kunt u kosteloos annuleren
 • binnen 7 dagen voor aanvang bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd

Overige bepalingen:

 • Bij ziekte wordt de mogelijkheid geboden om de training op een later moment in te halen.
 • Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht als de deelnemer zich aantoonbaar door een ander laat vervangen.

 

In uw gemeente
Deze training aanvragen voor uw eigen gemeente?

Vraag meer informatie aan

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen