Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
Training

Introductie Geestelijke begeleiding

Pijl naar links Alle trainingen

Inhoud en opzet

In onze samenleving zijn veel spirituele zoekers, mensen in en buiten de kerk die diep van binnen beseffen dat het leven meer is dan hebben en houden. Dit besef kan een verlangen wekken dat tot een geestelijke zoektocht leidt. Wie op zoek is, heeft behoefte aan een gids. In geestelijk opzicht is er daarom vraag naar geestelijke begeleiding. De christelijke traditie is een schatkamer van kennis op dit gebied. In deze cursus zullen de deelnemers op verschillende manieren met geestelijke begeleiding kennis maken, met aandacht voor de kijkrichting en luisterhouding van de geestelijk begeleider en voor de onderscheiding der geesten.

Naast onderricht in de vorm van lezingen met nagesprek, worden verschillende werkvormen van geestelijke begeleiding aangeboden: bibliodans, lectio divina, meditatie en autobiografisch schrijven. Ook wordt elke deelnemer een gesprek met een geestelijk begeleider aangeboden en wordt aan het eind van de cursus een verbinding gelegd met het werkveld van de cursisten.

De cursus van in totaal drie dagen kan als kennismaking dienen voor wie overweegt de opleiding Geestelijke Begeleiding te gaan volgen maar is ook als losse training te volgen.

Onderdelen van de training

  • Met hoofd en hart de betekenis verstaan van het begrip 'geestelijke weg'
  • Onderscheiding der geesten
  • Luisteren naar de Geest in een concreet levensverhaal
  • Toevertrouwen aan de werking van de Geest
  • Werkvormen van geestelijke begeleiding

Trainers

Drs. Mariska van Beusichem en als gastdocenten Riëtte Beurmanjer, Mirjam van Teeseling, Anne-Marie Bos en Arie Molendijk.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen