Meer informatie over pionieren

De Protestantse Kerk ondersteunt overal in het land mensen bij het pionieren.

Medewerkers van de dienstenorganisatie zijn beschikbaar voor gesprekken en presentaties, helpen mensen op weg en zorgen voor ondersteuning van pioniers die al gestart zijn.

Onderzoek 'Op hoop van zegen’

Eind 2016 is er een onderzoek gedaan onder de pioniersplekken die zijn gestart tussen 2008 en 2016. In dit onderzoek vindt u een aantal geleerde lessen en uitdagingen voor de toekomst. >Dit onderzoek en de verdiepende artikelen zijn te downloaden op www.lerenpionieren.nl/ophoopvanzegen.

Brochure 'Pionieren vanuit de Protestantse Kerk’

De brochure ‘Pionieren vanuit de Protestantse Kerk​’ geeft veel informatie over de verschillende aspecten van pionieren. Ook kunt u lezen over het hele proces, vanaf het begin van luisteren en geïnspireerd raken tot de rol van de kerkenraad en praktische aanpak. De brochure is een goede basis voor mensen die willen starten met pionieren. > Bestel de brochure (gratis) in de webwinkel

Video's

Behalve de brochure laten diverse video's over bestaande pionier​splekken zien wat er mogelijk is op het gebied van pionieren.

> Meer informatie: Heeft u vragen over het beginnen met pionieren? Neem contact op met Erik Verwoerd via info@protestantsekerk.nl; (030) 880 1880.
www.lerenpionieren.nl
www.facebook.com/PKNmissionair