Zondagsroosters

Het Oecumenisch Leesrooster dient als basis voor de Zondagsroosters: de bijbelleesroosters die in de Protestantse Kerk worden gebruikt.

De Zondagsroosters bieden uitgebreide zondagsgegevens: data, naam en kleur van de zondag, psalm, bijbelteksten, landelijke collectes en  Bachcantates, met bovendien de belangrijkste feesten van jodendom en islam. Het gaat hier om de jaarlijks en driejaarlijks terugkerende gegevens. 

Lied van de week 

Voor elke zondag wordt een ‘lied van de week’ gekozen, door de redacties van De Eerste Dag en Kind op Zondag. Zo wordt elke week een minder bekend lied uit het Liedboek geïntroduceerd.  Bij elk lied van de week wordt een toelichting geschreven, als een eerste kennismaking met het lied. Deze tekst kan vrij worden gebruikt in liturgie, zondagsbrief, kerkblad of op de website, mits onder vermelding van auteur (Pieter Endedijk) en bron (www.kerklied.net).

Dienstboek Protestantse Kerk 

In Dienstboek een proeve deel I: Schrift – Maaltijd – Gebed en Dienstboek, en in Dienstboek een proeve deel II: Leven – Zegen – Gemeenschap zijn verschillende leesroosters opgenomen.


Op Dienstboek.nl zijn deze leesroosters te downloaden als word-document en als pdf-bestand.