App Protestant: de kerk in uw binnenzak

 

De App Protestant biedt de gemeente de gelegenheid om nieuwsberichten, agenda-items, contactgegevens, foto’s etc. via smartphone en tablet onder handbereik van velen te brengen. Bovendien is landelijk nieuws van Protestantse Kerk in Nederland, Kerk in Actie en JOP ook binnen de app te bekijken. 

Voor de gebruiker (zowel Android als IOS) is de app gratis te downloaden. Via de app bereikt u als gemeente een brede doelgroep van alle leeftijden. Voor jongeren maakt een smartphone en/of tablet met apps deel uit van de ‘standaarduitrusting’ en onder ouderen gebruikt al meer dan een derde een smartphone of tablet en dat aantal blijft stijgen. 

Ervaar het zelf. Download de app!

Functie

De app is een goede aanvulling op bestaande communicatiemiddelen van de gemeente, zoals het kerkblad en de website. De meerwaarde ten opzichte van een website is o.a. gelegen in het feit dat de app de mogelijkheid biedt om pushberichten te versturen. Pushberichten worden door 80% van de smartphonegebruikers binnen 1 minuut gelezen. Pushberichten kunnen binnen de kerkelijke context bijv. worden gebruikt om een bijzondere activiteiten kort van tevoren nog eens aan te kondigen, of een overlijdensbericht snel te verspreiden. 

Pushberichten kunnen worden onderverdeeld in categorieën, bijv. diaconale en catechetische berichten. De gebruiker kan aanvinken welke categorie pushberichten hij wil ontvangen. 

​Nieuw: collecteren en doneren met de app

Gemeenten die de app Protestant gebruiken, kunnen via de app bijdragen vragen voor de zondagse collecte, of voor projecten van de diaconie of de wijkkas. Ook het werk van Kerk in Actie kan via de app worden gesteund. 

Voor het elektronisch collecteren is in samenwerking met Buckaroo/Billinghouse een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Hierdoor wordt het mogelijk om via je mobiel met iDEAL te betalen. De transactiekosten (iDEAL) zijn laag en bedragen € 0,21 per transactie. 

De giften worden vanaf de eigen rekening van Protestantse Kerk Nederland wekelijks volledig geautomatiseerd doorgeboekt aan lokale gemeenten die de App Protestant gebruiken. Hierbij wordt een overzicht van de donaties en kosten meegestuurd. De gemeenten bepalen zelf voor welke collecte of ander doel een gift wordt gevraagd. 

Beheer

De app is eenvoudig online te beheren via mavieapp.com/login. RSS-feeds (nieuwsberichten op de website) en iCal-agenda’s kunnen automatisch gekoppeld worden, dus als beheerder doet u geen dubbel werk ten opzichte van de website. De standaard vormgeving in de huisstijl van de Protestantse Kerk kan door de lokale beheerder worden aangepast.

Kosten

Dankzij samenwerking tussen het Landelijke Dienstencentrum van de Protestantse Kerk en ontwikkelaar De Zalige Zalm is de app voor een lage abonnementsprijs per jaar door de lokale gemeente te beheren: € 121,- incl. btw. Voor de eindgebruiker is de app gratis te downloaden via de app store of de play store. Als een eindgebruiker via de app een gift/donatie doet bedragen de transactiekosten (iDEAL) € 0,21 per transactie.

Proefperiode: 1 maand gratis

Iedere gemeente die voor het eerst inlogt in het beheergedeelte, kan vanaf dat moment een maandlang gratis gebruikmaken van de app.

Gemeenten kunnen informatie over de App Protestant opvragen bij De Zalige Zalm: info@dezaligezalm.nl; of via www.dezaligezalm.nl. Aanmelden voor de proefmaand kan via het invullen van het aanmeldformulier (download).​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​