Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Relaties en seksualiteit

We verlangen naar liefde en intimiteit. Liefde uit zich ook in onze seksualiteit: we beminnen een ander met ons lichaam. Dat vraagt om veiligheid, tederheid en trouw.

Relaties, seksualiteit en het christelijk geloof

Mensen hebben mensen nodig. ‘Het is niet goed dat de mens alleen zij’ lezen we in het scheppingsverhaal. We verlangen naar liefde en intimiteit. Liefde uit zich ook in onze seksualiteit: we beminnen een ander met ons lichaam. Dat vraagt om veiligheid, tederheid en trouw. Seksualiteit is een geschenk. Het bijbelboek Hooglied is er vol van. Het kan ook mis gaan. Seksualiteit is een vuur waaraan je je kunt warmen, maar ook branden. De pijnlijke ervaringen van mensen zijn volop aan de orde, in de samenleving en in de kerk. Hoe spreken we zorgvuldig over liefde, relaties en seksualiteit?

Deze website bevat een verzameling bestaand materiaal rondom het thema seksualiteit en relaties. Dat materiaal bestaat uit ervaringsverhalen, werkvormen, filmpjes, liturgisch materiaal, artikelen en boeken en verwijzingen naar andere websites.

De overeenkomst is dat het materiaal gaat over de verbinding van dit thema met het christelijk geloof. Het thema kan leiden tot polarisatie tussen mensen en dat gebeurt in de praktijk ook. Het doel van deze website is te stimuleren dat mensen in de breedte van de Protestantse Kerk, met verschillende ervaringen en overtuigingen, op een open manier met elkaar in gesprek gaan. 

Video's

Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we uw contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)