Doorgaan naar hoofdinhoud

Reisgenoten

Geloven als lifestyle

Reisgenoten is een 'ontdekkingsreis'. Reisgenoten helpt je bij het ontdekken van je eigen gelovige identiteit en bij het volgen van Jezus. 

Reisgenoten is een manier van leren geloven, hopen en liefhebben die vorm krijgt door het doen van oefeningen. Deelnemers gaan 'op reis' met een 'leefregel' van vijf 'werkwoorden' of 'kernwaarden', samen met andere Reisgenoten.

Vijf werkwoorden / kernwaarden van reisgenoten

Reisgenoten gaat uit van een holistische benadering van leren geloven, hopen en liefhebben. Het gaat om het hele leven: het zijn in de presentie van God, het liefhebben van je naaste en het leven in gemeenschappen, het mooier maken van de wereld door recht, verbeelding en duurzaamheid, het vertellen van het grote verhaal van God en wereld en je plaats daarin innemen en het blijven leren, kritisch, creatief en een leven lang.

ZIJN – Ontdekken dat het leven een gift is. Je leeft onder Gods open wereld. Oefeningen kunnen te maken hebben met stilte, geloof, meditatie, ademen, bidden en rituelen rondom de aanwezigheid van God in je leven.

VERTELLEN – Ontdekken dat je leeft in Gods grote verhaal van Schepping tot Herschepping met als centrum het leven van Jezus. Oefeningen kunnen te maken hebben met de bijbel, theologie en storytelling.

LIEFHEBBEN – Ontdekken dat de weg van Jezus gaat over liefde voor God, jezelf en de ander. Oefeningen kunnen gaan over gastvrijheid, kwetsbaarheid, naastenliefde, zorg het leven in een gemeenschap.

MAKEN – Ontdekken dat God een nieuwe wereld maakt door jou heen. Oefeningen kunnen gaan over kunst en creativiteit, duurzaamheid, rechtvaardigheid en je lifestyle.

LEREN – Ontdekken dat je reis niet af is. Oefeningen kunnen gaan over vragen, kritisch denken, dialoog aan kunnen gaan, twijfelen en geloven.

Reisgenoot worden

Je kunt je individueel aanmelden als Reisgenoot, maar de ervaring leert dat deze ´reis´ vooral werkt als je dat met een groepje mede Reisgenoten doet. Na aanmelding nemen we contact met je op en ontvang je de oefeningen.

Protestantse Kerk