Wie je ook bent, welkom in de kerk

De kerk is een plek waar mensen nadenken over het leven, waar ruimte is voor troost, verwondering en twijfel, en waar helpen vanzelfsprekend is. En soms ook gewoon een plek om te onthaasten. Je hoeft geen volleerd gelovige te zijn om te mogen komen.

Van harte welkom

Je bent van harte welkom. Ook...

Als je jezelf niet gelovig noemt...
Als je nog nooit geweest bent...
Als je heel lang niet meer geweest bent...
Als je twijfelt...

Als...

De kerk biedt een plek van rust. Een plek waar je tot jezelf kunt komen en er even niks móet, waar ruimte is voor jouw vragen, voor jouw verhaal.

In de kerk laten we ons inspireren door God en Jezus. Ieder op zijn eigen manier. De één vol overtuiging, de ander misschien wat aarzelend. Hoe dan ook: jouw manier past daar ook tussen.

2000 protestantse kerken

De Protestantse Kerk heeft ongeveer 2000 kerken in het hele land. In de kerken komen mensen bij elkaar. Niet alleen op zondagmorgen tijdens een kerkdienst, maar ook tijdens een heleboel andere activiteiten.

Iedere protestantse geloofsgemeenschap is anders.

  • Eeuwenoude en moderne gebouwen
  • Volle kerken en lege kerken
  • Veel jonge gezinnen, vooral oudere mensen
  • Makkelijke stoelen en houten kerkbanken
  • Vrouwelijke of mannelijke dominees 
  • Gezellige kerkdiensten en statige kerkdiensten
  • Veel zingen of juist weinig
  • Een orgel of een piano
  • En bijna altijd koffie na de kerkdienst

Je komt het allemaal tegen binnen de Protestantse Kerk. Eén ding hebben ze gemeen: het is typisch Protestants om je eigen houding ten opzichte van het geloof te bepalen. In de kerk ontmoet je mensen om daar met elkaar over in gesprek te gaan en samen het geloof in God - ieder op zijn of haar manier - te beleven.

Je bent van harte welkom! Zoek een kerk bij jou in de buurt.

Protestantse Kerk in Nederland

De Protestantse Kerk in Nederland is het grootste protestantse kerkgenootschap in Nederland. Het is, na een toenaderingsproces van tientallen jaren, op 1 mei 2004 ontstaan uit een fusie van de drie Samen op Weg-kerken: de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. De Protestantse Kerk in Nederland heeft 1.969.755 leden verdeeld over 1597 gemeenten (plaatselijke kerken).