Nieuw Hydepark: vakanties voor mensen die het nodig hebben

Op landgoed Hydepark in Doorn staat het zorghotel en conferentiecentrum Nieuw Hydepark

Diaconieën van de Protestantse Kerk in Nederland én Het Vakantiebureau verzorgen hier vakanties voor mensen die zorg nodig hebben.

Daarnaast is het conferentiecentrum beschikbaar voor iedereen die op een unieke plek wil vergaderen, een cursus wil organiseren of een conferentie wil houden. Neem contact op met Nieuw Hydepark om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

>Nieuw Hydepark: Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn; (0343) 515 214

Geef een gift - als particulier of als kerk - voor het zorggedeelte van Nieuw Hydepark

NL 54 ABNA 040 00000 40, ten name van Protestantse Kerk in Nederland, onder vermelding van: Gift Nieuw Roosevelthuis​

Uw gift maakt duidelijk dat wij in de Protestantse Kerk samen voor zorg en gastvrijheid staan.

Uw gift helpt ook mee de pensionprijzen voor onze gasten betaalbaar te houden. Heel concreet: uw gift kan vertaald worden in hoog-laagbedden, aangepaste toiletten met toiletsteunen, aangepaste wastafels, wandbeugels in de badkamer, speciale antislip vloeren in de badkamers, complete aangepaste badkamers, alarmeringssystemen, een open haard met comfortabele stoelen of een terras met barbecue. Maar ook gewoon voor meubilair en een keukeninrichting.

Concreet

  • Een aangepaste tweepersoonskamers kost 42.500 euro.
  • Een aangepaste één-persoonskamers kost 35.000 euro.
  • Een scootmobiel kost 5000 euro.
  • Een tillift kost 4000 euro.
  • Een rolstoel kost 500 euro.

Nieuw Hydepark: 83 kamers in één gebouw voor mensen met een beperking, mantelzorgers en toerusting van de christelijke gemeenten in het land. Daarvan zijn 56 kamers aangepast voor zorgvakanties. Voor het conferentiegedeelte zijn er 27 multifunctionele kamers. Omdat die activiteiten in de zomermaanden stil liggen, worden ze dan gebruikt voor bijvoorbeeld mantelzorgers.

Speciaal aangepaste kamers

Van de 56 aangepaste kamers hebben er 22 een aanpassingsniveau 1. De overige 34 kamers vallen in een heel specifieke aanpassingscategorie qua grootte, signalering en beveiliging. Het zijn met name deze 34 kamers die een grote investering vergen. Een één-persoonskamer vraagt inclusief de aanpassingen een investering van € 35.000,-. Er zijn 26 kamers. Dat kost samen € 910.000,-.

Voor een tweepersoonskamer in dezelfde categorie brengt dit een investering mee van €42.500,- per kamer. Er zijn 8 van deze kamers. Dat kost samen € 340.000,-.

In het bovenstaande zijn niet alle ‘losse’ extra hulpmiddelen zoals een aantal tilliften van € 4000,- per stuk meegerekend. Ook rolstoelen (€ 500,- per stuk) en scootmobielen (€5000,- per stuk) zijn niet meegerekend. We hopen dat d.m.v. acties zoals braderieën, sponsorloop en verkopingen dit bij elkaar gebracht gaat worden door de plaatselijke gemeenten.

>Meer informatie of uitnodigen van een spreker over Nieuw Hydepark: Teunica Dorrestein, t.dorrestijn@protestantsekerk.nl; (030) 880 1403.