Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ochtendprogramma Landelijke Diaconale Dag Online 2020

In het ochtendprogramma van de Landelijke Diaconale Dag Online komen in het live programma de volgende onderdelen aan bod:

Livestream in de ochtend

Lees alle informatie over het livestream-programma in de ochtend

 • 10.00 - 10.25 uur: Opening

 • 10.25 - 10.40 uur: Reportage vanuit Beiroet met Wilbert van Saane (Stel uw vraag aan Wilbert via Whatsapp naar nummer 06-25 65 29 99)
  Wilt u verder in gesprek met Wilbert van Saane? Klik op deze link en doe vanaf 10:40 uur mee aan de online ontmoeting 

 • 10.40 - 10.45 uur: Reportage vanuit 'Villa Vrede'

 • 10.45 - 11.05 uur: De rol van de maaltijd in het diaconaat door Erica Meijers, namens Stichting Rotterdam
  Wilt u verder in gesprek met Erica Meijers? Klik op deze link en doe vanaf 11:05 uur hier mee aan de online ontmoeting

 • 11.05 - 11.25 uur: Muziek van Mensenkinderen
 • 11.25 - 11.30 uur: Reportage over 'StekUp'

 • 11.30 - 11.50 uur: Hoe de diaken eraan bij kan dragen dat de voedselbank niet meer nodig is - door Clara Sies (Stel uw vraag aan Clara via Whatsapp naar nummer 06-25 65 29 99)
  Wilt u verder in gesprek met Clara Sies? Klik op deze link en doe vanaf 11:50 uur hier mee aan de online ontmoeting


 • 11.50 - 11.55 uur: Introductie van de 40dagentijd campagne van Kerk in Actie
 • 11.55 - 12.40 uur: Lunchpauzeconcert van Sela

Tip: klik op deze link voor een kijkje op onze online markt

Webinars in de middag

In de middag zijn er twee webinarrondes, waarin u kunt kiezen uit 12 verschillende webinars. Elk webinar bestaat uit twee delen: een vooraf opgenomen video die u zelf bekijkt, gevolgd door een digitale ontmoeting met andere diakenen en de spreker. 

De sprekers

 • Spreker: Clara Sies - Hoe kan een diaken eraan bijdragen dat de voedselbank niet meer nodig is?
  Clara Sies richtte in 2002 de eerste Nederlandse Voedselbank op. Momenteel is ze betrokken bij de Gaarkeuken in Rotterdam. Lees ook: 'Geen Bijbels tussen de bloemkolen'
 • Spreker: Wilbert van Saane vanuit Beiroet, Libanon
  Wilbert van Saane is door Kerk in Actie uitgezonden naar Libanon. Wilbert woont met zijn vrouw Rima en kinderen Christina en Pieter al geruime tijd in Beiroet. Hij doceert systematische theologie en missiologie aan de Near East School of Theology (NEST). In augustus maakte hij en zijn gezin de verwoestende explosie van dichtbij mee. Wilbert vertelt over zijn leven en werk in Beiroet, en er is gelegenheid vragen aan hem te stellen. 
 • Spreker: Erica Meijers van Stichting Rotterdam
  Stichting Rotterdam is een protestants-christelijk fonds dat financiële bijdragen levert aan diaconaal werk van kerken, instellingen en groepen. Vanuit deze stichting is er een bijzonder hoogleraar voor diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit, prof. dr. Thijs Tromp. Vanaf 2009 organiseert de Stichting jaarlijks een diaconale lezing; de laatste jaren op de Landelijke Diaconale Dag. Dit jaar zal Erica Meijers de lezing verzorgen.

De muziek

 • Muziek: Sela
  De band Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk van nu. Er zijn intussen al meer dan honderd liederen voor de gemeentezang geschreven en uitgebracht. Geniet van een prachtig miniconcert!
 • Muziek: Mensenkinderen
  Zanger en muzikant Bas van Nienes grasduinde door honderden gezangen in het Liedboek, pakte de coupletten die hem het meest raakten en schreef er compleet nieuwe melodieën bij. Het resultaat is opmerkelijk fris en modern. Geniet van de prachtige muziek van de band Mensenkinderen!

Tip: klik op deze link voor een kijkje op onze online markt

Lukt het niet om in te loggen in een online meeting of bij het openen van een filmpje? Mail uw vraag naar ldd@protestantsekerk.nl. We proberen uw vraag dan direct te beantwoorden.