Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Zeeuwse inspiratiedag: 'Kerk, laat je zien!'

Hoe ben je als kerkelijke gemeenschap zichtbaar in je omgeving? Met die vraag houden niet alleen dorpskerken in Zeeland, maar ook de kleine kerken in Pakistan zich bezig. Tijdens de Zeeuwse inspiratiedag op 24 november worden inspirerende initiatieven met elkaar gedeeld.

Enig idee hoeveel dorpskerken er zijn in Zeeland? Soms lijkt een gemeente maar zo’n klein onderdeel in het geheel. Maar in bijna elk dorp staat wel een kerk. Wat is er allemaal mogelijk als kleine kerk in uw eigen dorp? Hoe ben je als kerkelijke gemeenschap zichtbaar in je omgeving? In Pakistan zijn christenen erg in de minderheid. Het is er af en toe zelfs gevaarlijk om christen te zijn. Toch laten ze zich hier niet door uit het veld slaan en kijken hoe ze relevant kunnen zijn in hun omgeving. Zowel in Zeeland als in Pakistan zijn gemeenten dus bezig met de vraag 'Hoe zijn we zichtbaar?'. Kerken werken samen met scholen, organiseren maaltijden en stellen hun kerkgebouw open naast de zondagse diensten. Prachtige initiatieven die het waard zijn om te delen. Wat kunnen wij in Zeeland en in Pakistan van elkaar leren?

Zeeuwse inspiratiedag

Bij die vraag willen we op 24 november stilstaan, tijdens de Zeeuwse inspiratiedag in Goes. Bart van Noord, van Ondersteuning Gemeenten van de Protestantse Kerk, zal de deelnemers door de dag leiden. Voor wie wil is er een lunch, waarna de middag start met een aantal sprekers, o.a. classispredikant ds. Arie van der Maas, ds. Sarwar Eric van de Pakistaanse gemeente in Nederland en Bishop Humphrey Sarfaraz Peters uit Pakistan.

Workshops

Vervolgens zijn er verschillende workshops waaruit u kunt kiezen, bijvoorbeeld: 'Sporen van God in het dorp: Hoe kunt u als dorpsgemeente laten zien dat u er bent?', 'Tussen kunst en kerk', 'Contextueel bijbellezen', 'Pakistaans koken', 'Samenwerken met scholen' en 'Liturgisch bloemschikken'. En natuurlijk is er tijd voor ontmoeting. Na een borrel en een concert van The Psalm Project kunt u met frisse energie weer terug naar uw eigen gemeente. Op protestantsekerk.nl/zeelanddag vindt u meer informatie over de dag, een beschrijving van de workshops en de mogelijkheid om u aan te melden.