Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Zangers gezocht voor lied van eenheid rond Kerst - inschrijving gesloten

De belangstelling hiervoor is overweldigend groot. Er zijn inmiddels zoveel aanmeldingen (dank daarvoor!) dat we genoodzaakt zijn de inschrijving te sluiten.

De EO, Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk werken aan een nieuw lied voor alle kerken in Nederland. Een lied van eenheid waarin teksten uit Johannes 17 centraal staan. Een prachtige mix van het bekende lied 'O kom, o kom Immanuël', spoken word en rap. Nu we niet bij elkaar kunnen komen in de kerk, willen we elkaar voor Kerst bemoedigen en het gevoel geven dat we dit feest ook in coronatijd samen kunnen vieren.

Voor Pinksteren hebben de EO en de Protestantse Kerk een bijzonder lied mogen maken met de titel 'U geeft rust'. Daarin werkten zangers uit veel verschillende plaatselijke gemeenten mee.

De opnames van het kerstlied gaan op dezelfde manier. Iedereen neemt het op in zijn/haar eigen thuissituatie. Op dit moment is een team bezig om zoveel mogelijk mensen vanuit verschillende kerken te vragen of ze mee willen werken. Het gaat dus niet op persoonlijke titel, maar je vertegenwoordigt de kerk waar je heengaat. De thuisopname moet uiterlijk maandag 7 december bij ons binnen zijn. Alles wordt dan gemixt en gemonteerd zodat het lied vrijdag 11 december gereed is.