Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Wijziging in Paasgroetenactie voor gevangenen i.v.m. coronavirus

Gezien de maatregelen vanuit de overheid i.v.m. de bestrijding van het coronavirus zijn alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen tot en met 31 maart 2020 verboden. Dat geldt ook voor kerkdiensten. De Paasgroetenactie voor gevangenen wordt daarom verlengd. Kaarten kunnen nu worden ingestuurd tot uiterlijk 24 april 2020.

In verband met de maatregelen van de overheid zullen kerkdiensten de komende weken niet of in een gewijzigde vorm plaatsvinden. Dit biedt kerken geen of nauwelijks gelegenheid met de Paasgroetenactie aan de slag te gaan. Daarom is besloten de Paasgroetenactie in 2020 te verlengen.

Verlenging insturen kaarten met paasgroeten

De kaarten met paasgroeten voor gedetineerden kunnen nu tot nader bericht worden ingestuurd tot uiterlijk 24 april 2020. Na deze datum worden de kaarten gesorteerd en doorgestuurd naar gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en naar Nederlandse gevangenen in het buitenland. 

Deze verplaatsing doet geen afbreuk aan de actie, omdat de groeten vanuit de vieringen in het teken van Pasen staan. Een kaartje ontvangen doet altijd goed, en zo´n paasgroet heeft een extra dimensie. “Gevangenen realiseren zich juist ook in deze tijd dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie,” aldus Trinus Hoekstra die vanuit de Protestantse Kerk betrokken is bij de paasgroetenactie. 

Kaarten naar 1 centraal adres

U kunt als gemeente de paasgroetenkaarten, nadat gemeenteleden er een groet op hebben geschreven, verzamelen en in één grote envelop sturen naar:

Protestantse Kerk in Nederland
T.a.v. Paasgroetenactie
Postbus 8504
3503 RM  Utrecht

De kaarten worden daar gesorteerd en verdeeld over gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en in het buitenland. Op deze manier krijgen zoveel mogelijk gedetineerden een paasgroet.

De verzending naar de penitentiaire inrichtingen komt voor rekening van de Protestantse Kerk. De paasgroetenkaarten kunnen nu tot uiterlijk 24 april 2020 naar dit centrale adres worden gestuurd. 

Vragen

Heeft u vragen over de paasgroetenactie? Alle informatie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. Kijk eerst bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl of bel 030-8801880.