Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Welke gemeente wil een antependium en stola maken voor pinksterviering op televisie?

Gezocht: creatieve handwerkers die graag een liturgisch kleed en stola maken voor een pinksterviering op televisie. Laat weten waarom uw gemeente dit wil maken en misschien wordt uw gemeente dan wel uitgekozen om hieraan mee te werken.

In samenwerking met de KRO-NCRV zendt de Protestantse Kerk in het pinksterweekend een pinksterviering uit op televisie. De viering komt vanuit de Broerekerk in Bolsward.

In de viering zullen zeven elementen worden verwerkt die aangeleverd worden door zeven gemeenten uit het land. Denk bijvoorbeeld aan de paaskaars of een koor. De gemeenten die een bijdrage aan de viering leveren, worden in de weken voorafgaand aan de pinksterviering gevolgd in het tv-programma Met Hart en Ziel.

Het zevende element bestaat uit het antependium en de stola. Het antependium komt te hangen in het liturgische centrum van de Broerekerk in Bolsward. De stola wordt gedragen door voorganger ds. René de Reuver. Het gewenste formaat van het antependium is 1 bij 2,5 meter.

Het antependium en de stola moeten uiteraard liturgisch passen bij Pinksteren. Welke gemeente (behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland) wil deze maken?

Geef via dit formulier uw interesse en uw motivatie aan. De redactie van het tv-programma kiest, in samenwerking met de dienstenorganisatie, de gemeente die het antependium en de stola voor deze viering mag maken. Als uw gemeente gekozen wordt, betekent het dus ook dat het maakproces in beeld komt in één van de uitzendingen van Met Hart en Ziel in de weken tussen Pasen en Pinksteren.

Vul onderstaand formulier in vóór maandag 15 april. Op maandag 15 april 2019 wordt bekendgemaakt welke gemeente het antependium en de stola mag maken. U heeft dan nog acht weken de tijd om dit te doen.

Foto: Unsplash

Lees meer over

Het thema Pinksteren