Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Wekelijkse meditatie door scriba Protestantse Kerk in Met hart en ziel: Op weg naar Hemelvaart en Pinksteren

Het KRO-NCRV programma 'Met hart en ziel' zendt een speciale zesdelige serie uit. Ds. René de Reuver kijkt in een aantal korte meditaties vooruit naar Pinksteren. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek.

De thema’s van de meditaties sluiten aan bij de verwarrende tijd waarin we nu leven: licht doorgeven, angst, maar ook (on)vrijheid en dankbaarheid.

Ds. De Reuver is blij met de mogelijkheid die de KRO-NCRV biedt om elke zaterdag het woord te richten aan televisiekijkers. "We leven in angstige en verwarrende tijden. Juist nu kunnen eeuwenoude woorden troost bieden en zorgen voor broodnodige hoop in ons leven. Dit is niet de eerste crisis, en de christelijke traditie heeft zich bewezen als ankerpunt. Ik hoop dat mensen hierdoor wekelijks op adem kunnen komen."   

Naast de korte meditaties van ds. René de Reuver, delen mensen vanuit protestantse kerken in het land met de kijker hoe zij toeleven naar Pinksteren, zich inzetten voor anderen en hun leven leiden in deze bijzondere tijd. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek. Bekende artiesten als Leoni Jansen, Syb van der Ploeg en Berget Lewis verlenen hun medewerking.  

Stuur een video in voor dit tv-programma!

In de serie worden video's gebundeld van mensen door heel Nederland die de paaskaars aansteken. Doet u mee? Stuur ons dan een video van maximaal 20 seconden waarbij u recht op de kaars af loopt en deze aansteekt.

Lees meer hierover in dit bericht:

 

Dit programma is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk in Nederland en KRO-NCRV. Het wordt vanaf zaterdag 25 april om 18.00 uur wekelijks uitgezonden op NPO 2. Herhaling op zondagmorgen rond 07.50 uur op NPO 2.